Statystyki |
» Użytkownicy: 1,509
» Najnowszy użytkownik: wiseaset
» Wątków na forum: 1,877
» Postów na forum: 50,129
Pełne statystyki
|
Użytkownicy online |
Aktualnie jest 569 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 568 Gość(i) Bing
|
Ostatnie wątki |
Jaki single malt do 350zł
Forum: Cafe - pogaduszki
Ostatni post: Zbylek13
11-25-2024, 08:16 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 25
|
[Notki] notki
Forum: Degustacja
Ostatni post: Tomek
05-25-2024, 11:44 PM
» Odpowiedzi: 377
» Wyświetleń: 255,017
|
Sample aktualizacja
Forum: Sample
Ostatni post: Piernik
01-01-2024, 07:20 PM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 1,445
|
Gdzie kupujecie online
Forum: Cafe - pogaduszki
Ostatni post: Zbylek13
12-07-2022, 10:08 PM
» Wyświetleń: 1,965
|
[Notki] Surykatkowe notki
Forum: Degustacja
Ostatni post: surykatka
09-01-2021, 12:12 PM
» Odpowiedzi: 834
» Wyświetleń: 550,112
|
Tomatin 1975 od Douglas L...
Ostatni post: aguerorafal
07-20-2021, 10:55 PM
» Wyświetleń: 3,190
|
yamazaki distiller's rese...
Forum: Wymiana
Ostatni post: Kuba2115
06-02-2021, 10:58 PM
» Wyświetleń: 3,210
|
Sample - rocznik 1991
Ostatni post: klebaniczi
04-20-2021, 12:52 PM
» Wyświetleń: 3,596
|
3 x Lagavulin
Ostatni post: avatar1313
03-30-2021, 10:18 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 5,341
|
Springbank Local Barley
Ostatni post: Tomek
03-26-2021, 01:38 PM
» Wyświetleń: 2,794
|
|
|
Czy ktoś ogląda Ralfiego ) |
Napisane przez: morgan82 - 09-18-2013, 07:13 PM - Forum: Ogólnie o whisky
- Odpowiedzi (6)
|
|
Tak jak w temacie.
Czy ktoś z Was drodzy mili ogląda review dotyczące whisky na stronie <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ralfy.com">www.ralfy.com</a><!-- w --> . Ja osobiście śledzę wszystkie odcinki, które Ralfy nagrywa. Mi tam się podobają i można sporo się dowiedzieć w temacie. A jakie jest wasze zdanie na temat takich filmików. Zapraszam do dyskusji . Może macie jakieś ciekawe inne osoby co robią takie review, albo jakieś inne linki do filmów z tematyką whisky. Bo staram się wszystko wynaleść co się w necie znajduje ale wiem że na pewno coś mi umknęło. heh
|
|
|
Whisky z mojego sklepu. |
Napisane przez: morgan82 - 09-15-2013, 11:14 AM - Forum: Sprzedam
- Odpowiedzi (3)
|
|
Nie wiem czy to odpowiedni dział ale myślę że tak. Pracuję w sklepie Harvey Nichols. Sklep zajmuje się głównie sprzedażą markowych ciuchów, ale ma też Food Market. A w dziale Food Market stoisko z winami i to co nas interesuje Whisky. Dostałem listę to co mogę zamówić a lista ma około 150 pozycji. Większość są to podstawówki, ale jest też coś co mnie zaskoczyło. " Port Ellen 32 YO" prawdopodobnie to edycja Diego, cena 1000 euro. Cała lista jest dość spora wiec może jak ktoś będzie coś potrzebował to napiszcie Destylarnię a ja wpiszę co mamy z tego do zaoferowania. No niestety ceny sadzę że są wyższe niż w polandzie ale może ktos coś znajdzie czegoś szuka.
podaje przykład jakby ktoś chciał porównać sobie ceny
1. Glenrothes John Ramsey 46.7 % - 825 funtów. ( cenę do zapłaty mogę się dokładnie dowiedzieć bo oni mają jakiś dziwny przelicznik ) jakis link do whisky nie wiem czy aktualny <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.oakbarrel.com.au/store/glenrothes-john-ramsay-467-700ml/dp/7988">http://www.oakbarrel.com.au/store/glenr ... ml/dp/7988</a><!-- m -->
2. Macallan 25 YO Sherry Oak - 495 funtów
3. Highland Park 30 YO - 295 funtów
4. Lagavulin 21 YO - 490 funtów
5. Talisker 35 YO - 54.6 % - 725 funtów ( whisky exchange 525 funtów, wiec nawet po rabacie jest taniej :twisted: )
to tego prosze odliczyć 20 % rabatu.
To tylko kilka pozycji ale może komuś coś podpasi ale sadzę że ceny są dość wysokie.
|
|
|
Midleton Very Rare |
Napisane przez: morgan82 - 08-16-2013, 06:52 PM - Forum: Whiskey
- Odpowiedzi (3)
|
|
Witam, pytanko do forumowiczów. Czy ktoś z forumowiczów popijał , popija albo próbował i chciałby się podzielić notkami i swoimi odczuciami. Na chwile obecna mam dwie butelki w barku na jakaś czarną chwilę , mam straszny sentyment do Midletona very rare. Mam roczniki 2010, i 2011 i napewno bede mial 2012 i 2013 ., tylko czekam na dobra okazje. Wiec co myślicie o tej Whiskey . Zapraszam do dyskusji.
|
|
|
Wpadki z zakupami |
Napisane przez: morgan82 - 08-11-2013, 03:45 PM - Forum: Ogólnie o whisky
- Odpowiedzi (8)
|
|
Witam, nie wiem czy taki temat już był ale na pewno mieliście jakieś wpadki podczas robienia zakupów online.
A wiec ja miałem lekka wtopę podczas zakupu butelki Port Ellen ze sklepu Whisky Exchange. Zacznę od tego że sklep wydawał mi się porządny i pewnie taki jest ale w moim przypadku trochę się naciąłem. Złożyłem zamówienie, pobrano mi pieniążki i czekam. Po tygodniu czekam dalej i nic się nie dzieje w temacie. Dzwonię wiec a pan mi mówi że wysłali mi email z prośbą o potwierdzenie adresu zamieszkania ( żebym im przefaksował jakiś rachunek z adresem w celu weryfikacji bo nigdy nie zamawiałem u nich i chcą mieć pewność że butelka poleci tam gdzie powinna ), wiec myślę sobie o jaka porządna firma. Niestety kolejne kilka dni straciłem ale wreszcie dali zamówienie do realizacji. Po kolejnych kilku dniach do drzwi zapukał kurier bardzo się ucieszyłem dopóki nie otworzyłem paczki i od razu wiedziałem że coś jest nie tak. Patrzę na butelkę a raczej na etykietę i wydaje się jakaś dziwna. Pod jedną etykieta koloru niebieskiego była krzywo naklejona etykieta zielona hehehe. I w tym momencie myślałem że dostanę szału. myślę .... kur...... jakiś wałek!!!! ale chwila to porządny sklep i komu by się chciało tracić renomę na takiej butelce. Wiec dzwonie do sklepi i tłumaczę ze butelka wygląda na podrobiona i nawet jak jest orginalna to dwie rożne etykiety dziwnie wyglądają .
I się zaczyna walka z wiatrakami!!. Pani chciała zdjęcia żeby móc podjąć jakieś działania. Po kilku kolejnych dniach zdjęcia zostały przekazane do jakiegoś pana managiera, który z kolei przekazał te zdjęcia do producenta ( Provenance). I oni sobie tak przekazywali a ja czekałem. Dzwoniłem i dzwoniłem , prosiłem żeby przysłali kuriera bo nie chcę tej butelki i tak się stało. Pani zastawiała się jakimś dochodzeniem wewnętrzym, że niby muszą zrobić, ale co mnie to niby obchodzi!!
Ogólnie mnie olewali , pewnie dlatego że mój angielski nie jest perfektoo i tak to odczułem. Kiedy dzwoniłem po raz eeeenty to jedni odsyłali mnie do drugich a drudzy do trzecich.!!
Wreszcie poprosiłem o pomoc mojego managera , ( ciętego Irlandzkiego ) , który w pierwszej rozmowie zbeształ pracownika , który nie mógł wydusić z siebie słowa podczas tej niemiłej zapewne dla niego rozmowy. Powiedział tylko że pracuje do 18 tej, a o 19:30 dego samego dnia już dzwonił do mnie z przeprosinami i powiedział że właśnie przelewają pieniażki na moje konto.
I tak 29 dni po złożeniu zamówienia odzyskałem kaskę, ale minus koszty kuriera który odebrał butelkę.
Tak więc miałem przygodę z tym sklepem i troszkę się zraziłem. Chciałem mieć fajną butelkę do kolekcji ale chyba kupie jakaś butelkę jak fizycznie ja zobaczę w sklepie.
A więc zapraszam do przedstawienia w tym nowym wątku nieudanych zakupów, albo innych tego typu podobnych który was zniesmaczyły.
|
|
|
Propozycje spotkań |
Napisane przez: Sendilkelm - 08-07-2013, 02:07 PM - Forum: Spotkania, wspólne degustacje
- Odpowiedzi (3)
|
|
Stworzyłem temat do propozycji, jak już będzie coś wiadomo, ustalone czy coś, to można dodawać konkretne tematy.
Tak więc na pierwszy ogień rzucam ja. Co myślicie o spotkaniu się w innym miejscu niż WAWP, a mianowicie w nowo (niedawno) otwartym Dom Whisky w Warszawie. Byłem w Coctail Barze i ta salka do whiksy jest bardzo fajna. Moglibyśmy zamówić tam kilka 50ml lub nawet 25ml, mają dosyć duży asortyment "samplowy" - wiadomo jak to jest.
|
|
|
|