Wpadki z zakupami - Wersja do druku +- The Taste of Whisky (http://forum.ttow.pl) +-- Dział: Uisge Beatha (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólnie o whisky (http://forum.ttow.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Wpadki z zakupami (/showthread.php?tid=109) |
Wpadki z zakupami - morgan82 - 08-11-2013 Witam, nie wiem czy taki temat już był ale na pewno mieliście jakieś wpadki podczas robienia zakupów online. A wiec ja miałem lekka wtopę podczas zakupu butelki Port Ellen ze sklepu Whisky Exchange. Zacznę od tego że sklep wydawał mi się porządny i pewnie taki jest ale w moim przypadku trochę się naciąłem. Złożyłem zamówienie, pobrano mi pieniążki i czekam. Po tygodniu czekam dalej i nic się nie dzieje w temacie. Dzwonię wiec a pan mi mówi że wysłali mi email z prośbą o potwierdzenie adresu zamieszkania ( żebym im przefaksował jakiś rachunek z adresem w celu weryfikacji bo nigdy nie zamawiałem u nich i chcą mieć pewność że butelka poleci tam gdzie powinna ), wiec myślę sobie o jaka porządna firma. Niestety kolejne kilka dni straciłem ale wreszcie dali zamówienie do realizacji. Po kolejnych kilku dniach do drzwi zapukał kurier bardzo się ucieszyłem dopóki nie otworzyłem paczki i od razu wiedziałem że coś jest nie tak. Patrzę na butelkę a raczej na etykietę i wydaje się jakaś dziwna. Pod jedną etykieta koloru niebieskiego była krzywo naklejona etykieta zielona hehehe. I w tym momencie myślałem że dostanę szału. myślę .... kur...... jakiś wałek!!!! ale chwila to porządny sklep i komu by się chciało tracić renomę na takiej butelce. Wiec dzwonie do sklepi i tłumaczę ze butelka wygląda na podrobiona i nawet jak jest orginalna to dwie rożne etykiety dziwnie wyglądają . I się zaczyna walka z wiatrakami!!. Pani chciała zdjęcia żeby móc podjąć jakieś działania. Po kilku kolejnych dniach zdjęcia zostały przekazane do jakiegoś pana managiera, który z kolei przekazał te zdjęcia do producenta ( Provenance). I oni sobie tak przekazywali a ja czekałem. Dzwoniłem i dzwoniłem , prosiłem żeby przysłali kuriera bo nie chcę tej butelki i tak się stało. Pani zastawiała się jakimś dochodzeniem wewnętrzym, że niby muszą zrobić, ale co mnie to niby obchodzi!! Ogólnie mnie olewali , pewnie dlatego że mój angielski nie jest perfektoo i tak to odczułem. Kiedy dzwoniłem po raz eeeenty to jedni odsyłali mnie do drugich a drudzy do trzecich.!! Wreszcie poprosiłem o pomoc mojego managera , ( ciętego Irlandzkiego ) , który w pierwszej rozmowie zbeształ pracownika , który nie mógł wydusić z siebie słowa podczas tej niemiłej zapewne dla niego rozmowy. Powiedział tylko że pracuje do 18 tej, a o 19:30 dego samego dnia już dzwonił do mnie z przeprosinami i powiedział że właśnie przelewają pieniażki na moje konto. I tak 29 dni po złożeniu zamówienia odzyskałem kaskę, ale minus koszty kuriera który odebrał butelkę. Tak więc miałem przygodę z tym sklepem i troszkę się zraziłem. Chciałem mieć fajną butelkę do kolekcji ale chyba kupie jakaś butelkę jak fizycznie ja zobaczę w sklepie. A więc zapraszam do przedstawienia w tym nowym wątku nieudanych zakupów, albo innych tego typu podobnych który was zniesmaczyły. Re: Wpadki z zakupami - Tomek - 08-11-2013 Właśnie zamówiliśmy z Neptune Mortlacha F&F z tego sklepu. Zobaczymy jak im pójdzie. Re: Wpadki z zakupami - Sendilkelm - 08-11-2013 Faktycznie dziwny przypadek. Ja z tego sklepu zamawiałem 5 butelek i wszystko pięknie i szybko było. Zamówiłem, zapłaciłem 3dni robocze później butelki były u mnie, dobrze zapakowane, te co trzeba. Re: Wpadki z zakupami - menran - 08-11-2013 Spoko ja z WE zamawialem sporo i nie mialem nigdy problemu. Miales morgan82 naprawde pecha. Moze ktos ze stafu kombinowal. Jest za to inny sklep kuszacy cenami a2zdrinks.com http://www.a2zdrinks.com/ I od niego trzymajcie sie z daleka. Kupilem kilka butelek Macallan, dostalem potwierdzenie wysylki przez kuriera z numerem . Po trzech dniach chcac sprawdzic gdzie jest moja whisky wszedlem na strone kuriera i szok. Przesylka o takim numerze nie istnieje. Wiec dzwonie do sklepu , a tam numer 800 i automat zgloszeniowy :lol: Wysylam maile ale bez skutku. Zaczolem grzebac w necie po forach whiskymaniakow i okazalo sie ze to norma dla tego sklepu. Skasowac a reszta w D. Ale na szczescie placilem PayPal wiec problemu nie bylo, zabrali im kase i odeslali na moje konto. Niestety z Macallan,a nici. Re: Wpadki z zakupami - morgan82 - 08-11-2013 sklep ogólnie jest ok, i po prostu trafiłem pechowo. Mimo wszystko spróbowałbym zamówić coś jeszcze raz czy z tego czy z innego sklepu bo nie można wszystkiego wrzucać do jednego wora Re: Wpadki z zakupami - Noke - 11-07-2013 Miałem podobne wpadki. Moją najgorszą i powtarzającą się dośc często jest przepłata albo spóźniona promocja. Ostatnio kupiłem 5 butelek a następnego dnia było 7 w tej samej cenie... Re: Wpadki z zakupami - Tomek - 04-23-2014 Kończą się moje perturbacje z gentlestore.cz. W żadnym wypadku nie polecam tego sklepu. Po 3 miesiącach od zamówienia dostałem info z PayPall, że zwracają mi kasę. Re: Wpadki z zakupami - Sendilkelm - 04-23-2014 Dobre i to |