Liczba postów: 1,701
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Jeszcze nie. Ale żona już suszy mocno, bo bąbel rośnie w zastraszającym tempie, a foty Ajfonem nie są za genialne. Będzie na pewno bezlusterkowiec. Już miał być SONY A5000, bo dodawali drugi obiektyw za 1zł, jednak jest to następna średniego NEXa 3, stanęło na NEX 5T, chociaż A6000 kusi, jednak troszkę cena straszy.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 156
Reputacja:
3
Przeglądam sobie specyfikacje tego NEX-5T, i tak z uwag:
Pamiętaj, że ogniskowa 16mm-50mm na matrycy APS-C ma kąty widzenia takie jak 24mm - 75mm przy pełnym rozmiarze matrycy. Bo rozumiem, że to standardowy zestaw z którym byś go kupił. W związku z tym nie masz nic szerszego., Piszę to, bo czasami w reklamach i tak piszą, że 16mm to już szeroki kąt jest i w ogóle.
Nie widzę nic o iTTL, co się przydaje przy pracy z lampą.
Jeśli kupisz sobie do tego cięższy obiektyw, to będzie ciężko to trzymać, nie wiem do końca jakie obiektywy są do Sony na ten bagnet, ale jak jest coś w stylu 70-300 to będzie na pewno problem ze środkiem ciężkości.
Mi brakowałoby dobrego wizjera z wyborem punktu ostrości, ale może to kwestia przyzwyczajenia do patrzenia przez wizjer a nie na ekran, ale wg mnie jest dużo bardziej komfortowe. NO i to co najważniejsze, to na papierze nie za bardzo da się zobaczyć szybkość pracy AutoFocusa.
Liczba postów: 4,996
Liczba wątków: 156
Reputacja:
3
K@mil a lustrzanka robiles kiedys dluzej zdjecia?