Kolejny dzień z The Whisky Connoiseur
1. Auchindoun 18-year-old WC (Mortlach) - białe owoce, zioła, przyprawy do grilla, mięcisty, mineralny
2. Cromdale 1976 WC (Benrinnes) - owocowo-słodki, półwytrawny, tytoń, czekolada
3. Rhinnesdhu 1975 WC (Glenfarclas) - wiśnie, śliwki, gumy turbo, nektarynki
4. Port Ellen 1981 WC - port, morze, lekka słodycz, bryza, wodorosty na mokrych kamieniach, cytrusy, ziołowość, biały pieprz, kwaskowość, kumkwiat
5. Glen Quaich 1975 WC (Aberfeldy) - zióła, rdza, gryzienie blachy, miedź, woda uzdrowiskowa, cytrusy
6. Skerridhu 15 YO WC (Scapa) - morskość, nabrzeże portowe, bryza, białe owoce, świeżość, meleralność, targ rybny, owoce morza, cytrusy
Pity był jeszcze Longrow 14YO - słodko-cytrusowy, morze, lekki dymek, sok z owoców. mus malinowy, brzoskwinie, ziołowy, metaliczny, mineralny
https://s6.ifotos.pl/mini/wcjpg_qqssnxe.jpg
Kolejny dzień z polskimi botlingami:
1. Old Pulteney 2008 MMcK od Jarka Bussa - jabłka, brzoskwinie, lukreckja, mentole, glukoza, mocno alkoholowy
2. Secret Speyside 1995 BWM- winogrona, czereśnie, grappa, wiśnie w spirytusie, mleczna czekolada, delikatnie dymna
3. Tamdhu 1997 MMcK od Jarka Bussa - czereśnie, mleczna czekolada, krówki, śliwki w czekoladzie, kompot świąteczny, moncherry, delikatnie dymna, wytrawna, żelki harribo
4. Ledaig 2009 TTOW "Miś" - szuwary, wodorosty, białe owoce, ser z żurawiną, ognisko, morze, torf, świeże liście jałowca
5. Ledaig 2010 LD - ognisko, wodorosty, twaróg, mokra ścierka, zbytnia glukozowa słodycz, torfowa
6. Ledaig 2009 TTOW "Cud" - otwieranie bombonierki, czekolady, wiśnie, czereśnie, delikatnie torfowy, morski, w drugim planie wychodzą wodorosty, delikatny tytoń, makakuja, bagnista
7. Port Charlotte 2004 TFM - mydliny, czerwone owoce, delikatnie torfowa, morze, gorzka czekolada, wytrawność
https://s6.ifotos.pl/mini/polskiejp_qqssnxn.jpg
1. Auchindoun 18-year-old WC (Mortlach) - białe owoce, zioła, przyprawy do grilla, mięcisty, mineralny
2. Cromdale 1976 WC (Benrinnes) - owocowo-słodki, półwytrawny, tytoń, czekolada
3. Rhinnesdhu 1975 WC (Glenfarclas) - wiśnie, śliwki, gumy turbo, nektarynki
4. Port Ellen 1981 WC - port, morze, lekka słodycz, bryza, wodorosty na mokrych kamieniach, cytrusy, ziołowość, biały pieprz, kwaskowość, kumkwiat
5. Glen Quaich 1975 WC (Aberfeldy) - zióła, rdza, gryzienie blachy, miedź, woda uzdrowiskowa, cytrusy
6. Skerridhu 15 YO WC (Scapa) - morskość, nabrzeże portowe, bryza, białe owoce, świeżość, meleralność, targ rybny, owoce morza, cytrusy
Pity był jeszcze Longrow 14YO - słodko-cytrusowy, morze, lekki dymek, sok z owoców. mus malinowy, brzoskwinie, ziołowy, metaliczny, mineralny
https://s6.ifotos.pl/mini/wcjpg_qqssnxe.jpg
Kolejny dzień z polskimi botlingami:
1. Old Pulteney 2008 MMcK od Jarka Bussa - jabłka, brzoskwinie, lukreckja, mentole, glukoza, mocno alkoholowy
2. Secret Speyside 1995 BWM- winogrona, czereśnie, grappa, wiśnie w spirytusie, mleczna czekolada, delikatnie dymna
3. Tamdhu 1997 MMcK od Jarka Bussa - czereśnie, mleczna czekolada, krówki, śliwki w czekoladzie, kompot świąteczny, moncherry, delikatnie dymna, wytrawna, żelki harribo
4. Ledaig 2009 TTOW "Miś" - szuwary, wodorosty, białe owoce, ser z żurawiną, ognisko, morze, torf, świeże liście jałowca
5. Ledaig 2010 LD - ognisko, wodorosty, twaróg, mokra ścierka, zbytnia glukozowa słodycz, torfowa
6. Ledaig 2009 TTOW "Cud" - otwieranie bombonierki, czekolady, wiśnie, czereśnie, delikatnie torfowy, morski, w drugim planie wychodzą wodorosty, delikatny tytoń, makakuja, bagnista
7. Port Charlotte 2004 TFM - mydliny, czerwone owoce, delikatnie torfowa, morze, gorzka czekolada, wytrawność
https://s6.ifotos.pl/mini/polskiejp_qqssnxn.jpg