06-30-2019, 03:26 PM
C.D.Nastapil:
https://www.facebook.com/groups/1262331 ... 235198944/
bardzo to interesujace (serio), osobiscie nie mam nic przeciwko eksperymentom z sokiem z burakow, ale zeby zjadlem na betaninie (to ten czerwony barwnik burakow cwiklowych) szukajac utrwalacza jego koloru i twierdze, ze po kilku miesiacach (nawet nie trzech latach) rozlozyl by sie zmieniajac kolor na brazowo-zolty. wyjatkami dla tak dlugiego okresu mogly by byc calkowita liofilizacja lub glebokie zamrozenie w warunkach kontrolowanej wysokiej kwasowosci, co na pewno nie mialo miejsca w beczce.
kolego @PrzemysławKopańczyk, chyba Twoj wspolnik z RPA cos zciemnia... no i chron ta butelke przed cieplem i swiatlem, bo kolorek nie doczeka festiwalu w JG.
edit:
po moim komentarzu post z grupy "Idziemy na Whisky" na FB zniknal, wiec zeby bylo zrozumiale o czym wyzej pisalem zamieszczam screena:
https://www.facebook.com/groups/1262331 ... 235198944/
bardzo to interesujace (serio), osobiscie nie mam nic przeciwko eksperymentom z sokiem z burakow, ale zeby zjadlem na betaninie (to ten czerwony barwnik burakow cwiklowych) szukajac utrwalacza jego koloru i twierdze, ze po kilku miesiacach (nawet nie trzech latach) rozlozyl by sie zmieniajac kolor na brazowo-zolty. wyjatkami dla tak dlugiego okresu mogly by byc calkowita liofilizacja lub glebokie zamrozenie w warunkach kontrolowanej wysokiej kwasowosci, co na pewno nie mialo miejsca w beczce.
kolego @PrzemysławKopańczyk, chyba Twoj wspolnik z RPA cos zciemnia... no i chron ta butelke przed cieplem i swiatlem, bo kolorek nie doczeka festiwalu w JG.
edit:
po moim komentarzu post z grupy "Idziemy na Whisky" na FB zniknal, wiec zeby bylo zrozumiale o czym wyzej pisalem zamieszczam screena:
![[Obrazek: c7912c20a3280423gen.jpg]](https://images91.fotosik.pl/210/c7912c20a3280423gen.jpg)
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky