Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ardbego-Glenmorangie z beczek po ogórach
#47
C.D.Nastapil:
https://www.facebook.com/groups/1262331 ... 235198944/
bardzo to interesujace (serio), osobiscie nie mam nic przeciwko eksperymentom z sokiem z burakow, ale zeby zjadlem na betaninie (to ten czerwony barwnik burakow cwiklowych) szukajac utrwalacza jego koloru i twierdze, ze po kilku miesiacach (nawet nie trzech latach) rozlozyl by sie zmieniajac kolor na brazowo-zolty. wyjatkami dla tak dlugiego okresu mogly by byc calkowita liofilizacja lub glebokie zamrozenie w warunkach kontrolowanej wysokiej kwasowosci, co na pewno nie mialo miejsca w beczce.
kolego @PrzemysławKopańczyk, chyba Twoj wspolnik z RPA cos zciemnia... no i chron ta butelke przed cieplem i swiatlem, bo kolorek nie doczeka festiwalu w JG.

edit:
po moim komentarzu post z grupy "Idziemy na Whisky" na FB zniknal, wiec zeby bylo zrozumiale o czym wyzej pisalem zamieszczam screena:

[Obrazek: c7912c20a3280423gen.jpg]
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości