Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych
Witamy i co lubisz pić pytamy Smile
Odpowiedz
Ulubiona whisky ?

Hmm...

Mogła bym podać ulubiony film , czy książkę ale ulubiona whisky ?!
Niemal każdego dnia odkrywam nowe perełki , zachwycają mnie nowe smaki i zapachy.
Gdybym napisała że słonawy posmak Oban to była bym nie fair w stosunku do cudownie słodkiego Aberlour A'bunadh, gdybym oddała koronę lekkiej i kwiatowej Brora 1982 to jak ocenić eksplodującą smakami Karuizawa ?

Ulubiona whisky to dobra whisky!
Oczywiście mam ulubione smaki - tu królują cask strenght sherry monster's z bogactwem słodyczy , głębią koloru i aromatu, jednak to co zaskoczy mnie w kolejnym testowanym trunku może otworzyć zupełnie nowe oblicze tego co ulubione Wink
[Obrazek: 35o11.jpg]
Odpowiedz
Poezja dla moich uszów Confusedhock:
"coco jambo i do przodu"
Odpowiedz
Cała przyjemność po mojej stronie Wink
Odpowiedz
Milady napisał(a):Ulubiona whisky ?

Hmm...

Mogła bym podać ulubiony film , czy książkę ale ulubiona whisky ?!
Niemal każdego dnia odkrywam nowe perełki , zachwycają mnie nowe smaki i zapachy.
Gdybym napisała że słonawy posmak Oban to była bym nie fair w stosunku do cudownie słodkiego Aberlour A'bunadh, gdybym oddała koronę lekkiej i kwiatowej Brora 1982 to jak ocenić eksplodującą smakami Karuizawa ?

Ulubiona whisky to dobra whisky!
Oczywiście mam ulubione smaki - tu królują cask strenght sherry monster's z bogactwem słodyczy , głębią koloru i aromatu, jednak to co zaskoczy mnie w kolejnym testowanym trunku może otworzyć zupełnie nowe oblicze tego co ulubione Wink

Właśnie takiej osoby potrzebujemy! Big Grin
Przecudowna gracja ! 8-)
Odpowiedz
Do usług Big Grin
Odpowiedz
WOW!! Witamy.
Pozdrawiam Grzegorz

[Obrazek: MFW+drinking+whisky+Apple+Juice+_420e695...05c4f8.gif]

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
Odpowiedz
Dzień dobry wszystkim,

W świat whisky zagłębiam się od kilku lat. Zaczynałem oczywiście od tanich blendów. Odkąd posmakowałem SM, właściwie żadne inne alkohole mnie nie interesują, jeśli chodzi o degustacje. Przebrnąłem przez wszystkie rejony Szkocji i sporo destylarni. Nie mam ulubionej whisky - raz mam ochotę na delikatnego i "słodkiego" speyside'owca, innym razem na orzeźwiającego highlandowca, a jeszcze innym razem podczas długiego zimowego wieczoru na ciężki kaliber, np. Ardbega 10yo. Z blendów pijam jedynie irlandzkie, pasuje mi ich neutralna natura.

Forum przeglądam od dawna, jednak nigdy się nie udzielałem. To mój pierwszy post, pozdrawiam!
Odpowiedz
Witaj Leonid! Najwyższy czas aktywnie brać udział w budowaniu tego forum, gratuluje decyzji Wink
Odpowiedz
Witaj Smile Coraz nas więcej a to cieszy Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości