Liczba postów: 19
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Witam chce kupic whisky lub koniak na prezent i zastanawiam sie która będzie delikatniejsza i łagodniejsza w smaku, szukam czegoś nie palącego , łagodnego i przyjemnego w piciu dla kogos początkujacego , zastanawiam się nad tymi alkoholami
1. Whisky szkocka TALISKER SKYE SINGLE MALT
2. Whisky szkocka CARDHU SINGLE MALT
3. Martell VS
4. Remy Martin VSOP
5. Hennessy VS
Liczba postów: 193
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Z całą pewnością Cardhu jest delikatniejsza. Ale na tym forum raczej nikt nie będzie jej rekomendował, min. ze względu na wspomnianą cechę.
Liczba postów: 193
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
A w/w koniaki bym sobie zupełnie odpuścił, zawartość w ogóle niewarta uwagi.
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Akurat cardhu 12 kupiłem w dobrej cenie, nie jest to nic szczególnego ale lepsze to niż wspomniany glenlivet , oczywiście to moje osobiste zdanie ( cardhu zapach owocowy -gruszkowy ,smak dla mnie nie zbyt ostry podobnie jak zapach), glenliveta nie piłem i pewnie się nie odwazę po tym co o nim czytałem
Liczba postów: 289
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
myślę, że w tym budżecie to będzie wszystko podobne i równie pijalne, gorsze niż cardhu na pewno nie będzie, a i szklaneczki masz w zestawie więc fajnie na prezent. chyba że glenfarclas 10 (bywa w tej cenie) to przynajmniej w mojej opinii ma o niebo lepszy zapach niż inne.
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Odpuść Glenliveta FR i wszystko z tej listy co wymieniłeś, a w zamian:
Glenfarclas 10yo jak pisał mooka - aktualnie z miniaturką 15yo we wszystkich Auchan za ok 130zł
Aberlour 12yo - wszystkie Carrefoury za 127zł
Glenffidich 12yo - wszystkie Biedry za 125zł