11-18-2018, 12:34 PM
Witaj na forum.
"coco jambo i do przodu"
Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych
|
11-21-2018, 12:28 PM
Cześć, jestem tu nowy wiec się przywitam. Jestem ze Śląska, od dawna lubię blendy z colą jednak niedawno spróbowałem Glenfiddich 12, Laphroaig 10 oraz Coal Ila 12... (bez coli oczywiście) i przepadłem hock: Bardzo zaciekawiły mnie torfowe whisky, chciałbym zgłębić ten świat, a macie tu ciekawy dział z samplami
11-21-2018, 12:41 PM
Cześć, witaj
Dokładnie tak samo było u mnie, jak spróbowałem pierwszego single malt o profilu torfowym to było coś tak odmiennego że byłem zaszokowany że tak może smakować whisky :lol:
11-21-2018, 02:36 PM
Zenon Pokrzywa napisał(a):Cześć, jestem tu nowy wiec się przywitam. Jestem ze Śląska, od dawna lubię blendy z colą jednak niedawno spróbowałem Glenfiddich 12, Laphroaig 10 oraz Coal Ila 12... (bez coli oczywiście) i przepadłem hock: Bardzo zaciekawiły mnie torfowe whisky, chciałbym zgłębić ten świat, a macie tu ciekawy dział z samplami Cześć, Witaj. Miło że dołączyłeś A z jakiego miasta ? Pozdrawiam Michał
11-21-2018, 04:44 PM
Rybnik, lubię dymne klimaty
11-21-2018, 11:39 PM
Zenon Pokrzywa napisał(a):Cześć, jestem tu nowy wiec się przywitam. Jestem ze Śląska, od dawna lubię blendy z colą jednak niedawno spróbowałem Glenfiddich 12, Laphroaig 10 oraz Coal Ila 12... (bez coli oczywiście) i przepadłem hock: Bardzo zaciekawiły mnie torfowe whisky, chciałbym zgłębić ten świat, a macie tu ciekawy dział z samplami No i pięknie Witamy...
12-24-2018, 08:29 AM
Witamy w baszej bajce. Powodzenia i wytrwałości w zdobywaniu wiedzy ;-)
12-31-2018, 12:31 AM
Witamy,
Rok 2019 będzie pewnie w takim razie bardzo owocny, co najmniej kwiatowo-owocowy
01-16-2019, 04:30 PM
Cześć, niedawno w ręce wpadł mi blend Islay Mist (jego smak mnie nieźle zaskoczył) i tak oto zawitałem na forum w poszukiwaniu notek degustacyjnych rożnych whisky. Doświadczenie z whisky mam małe, ale od paru już lat interesuję się również piwem rzemieślniczym i udało mi się już spróbować niemal 500 różnych piw. Teraz jednak chciałbym zakupić kilka sampli z podstawek- co radzicie na początek?
01-16-2019, 06:09 PM
Cześć, witaj
Oczywiście zakup sampli będzie najszybszą drogą żeby na spokojnie w zaciszu domowego fotela rozeznać się w smakach różnych whisky. Jeżeli potrzebujesz to mam spory wybór zarówno podstawowych jak i nieco droższych whisky. Mogę pomóc wybrać jakiś zestaw, ale powiedz w okolicach jakiej kwoty chciałbyś przeznaczyć na początek albo ile sztuk? Poniżej masz link do spisu tego co mam, ewentualnie sam wstępni możesz przejrzeć i coś wybrać albo chociaż wykluczyć to co już próbowałeś. https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1868647493 |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|