Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piwo
#11
To piwo nazywa sie Nogne ?
Pozdrawiam Grzegorz

[Obrazek: MFW+drinking+whisky+Apple+Juice+_420e695...05c4f8.gif]

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
Odpowiedz
#12
Nogne to nazwa browaru. Pełna nazwa tego to piwa to Nogne 100% Peated Almost Undrinkable.
Odpowiedz
#13
Neptune napisał(a):Nogne to nazwa browaru. Pełna nazwa tego to piwa to Nogne 100% Peated Almost Undrinkable.
Nie znalazlem w UK Sad
Pozdrawiam Grzegorz

[Obrazek: MFW+drinking+whisky+Apple+Juice+_420e695...05c4f8.gif]

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
Odpowiedz
#14
W ciągu tygodnia powinna pojawić się nowa odświeżona wersja Smokey Joy (taka jaką chcieli fani). :mrgreen:

Cytat:- Udział słodu whisky zostanie zwiększony o 100% czyli do 200 kilogramów.

- Do leżaka dodamy płatki dębowe, które powstały z beczek po whisky.

Pierwsze testy jakie wykonali ponoć wypadły znakomicie.

Oraz doszła przekąska
Cytat:" AleCzekolada powstała z ziaren ekwadorskiego kakaowca i słodu whisky, identycznego z tym użytym w naszym nowym piwie. Całość produkcji odbywa się ręcznie, ilość czekolady będzie więc niewielka- dokładnie 300 tabliczek. Mamy jednak nadzieje, że trafi do wszystkich chętnych.

Czekolada powstała w Manufaktura Czekolady to rzemieślnicza wytwórnia prawdziwej czekolady, bardzo lubimy takie projekty.
Czekolada jest wyrabiana ręcznie w tradycyjny sposób. To odróżnia ich od fabryk, w których na wielką skalę produkowane są tony przeciętnej czekolady, do której dodawane są aromaty, emulgatory i inne „ulepszacze”. W Manufakturze powstają małe ilości czekolady, dzięki czemu każdej tabliczce mogą poświęcić wiele uwagi i troski. "


Ogólnie piwka od AleBrowar, to klasa sama w sobie 8-)
Odpowiedz
#15
Jutro idę tego spróbować, bo ponoć ilość bardzo ograniczona Big Grin

Jeszcze się tu nie chwaliłem, ale zacząłem warzyć swoje piwo w domu. Pierwsza degustacja, już za mną. Wypadła nieźle, jest to piwo w stylu milk stout. Dwa kolejne (American India Pale Ale i Irish Red Ale), leżakują w butelkach, a czwarta warka (Witbier) dopiero fermentuje. Na koniec marca zaplanowałem piąte warzenie i będzie to peated whisky stout; 50% zasypu to słód z Bruichladdicha, a do fermentacji dodam paczkę płatków z beczki po whisky. :mrgreen:
Odpowiedz
#16
w NYC jest taka knajpa, w ktorej się wybiera i kupuję składniki piwa, samemu ważysz, butelkujesz i... pijesz Smile


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#17
wybierasz i mieszasz...


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#18
ważysz...


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#19
czekasz....


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#20
butelkujesz....


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości