08-10-2013, 08:38 PM
O kurczę, stronka faktycznie się ostatnio trochę zapuściła. To ja bardzo chętnie pomogę przy niej, czy przy fb, ale to jak wrócę.
![Smile Smile](http://forum.ttow.pl/images/smilies/smile.png)
Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych
|
08-10-2013, 08:38 PM
O kurczę, stronka faktycznie się ostatnio trochę zapuściła. To ja bardzo chętnie pomogę przy niej, czy przy fb, ale to jak wrócę.
![]()
08-18-2013, 11:57 AM
Cześć
Jestem Szymon - rocznik 88 więc jeszcze całkiem młody. Pochodzę z Kielc, ale obecnie mieszkam w Krakowie. Jeśli będziecie planować jakiś sampling w Krakowie to bardzo proszę mnie poinformować, chętnie się przyłączę ![]() No i najważniejsze - przygodę z whisk(e)y zacząłem jakieś 2 msc temu, od Western Gold z Lidla ![]() Pozdrawiam
08-19-2013, 02:24 PM
Witamy, witamy
![]() Skoro już zacząłeś przygodę, to teraz pozostaje tylko kupować i próbować coraz to lepszych rzeczy, czy to samplami czy butelkami ![]() ![]() Ja osobiście jestem za tym, aby nie przeskakiwać ze słabizn do niewiadomoczego. Dobrze jest jednak spróbować tego gorszego, lepszego żeby widzieć różnicę i mieć pojęcie, co, jak dlaczego. Na forum znajdziesz już szeroki wachlarz sampli, które można od kogoś zakupić, bo zalegają, bo są nowe samplowane butelki, także jeszcze raz witamy.
08-19-2013, 08:29 PM
Witamy,
Obawiam się jednak, że narazie nie ma szans na sampling w Krakowie. Musisz ewentualnie przyłączyć się do ogólnokrajowych.
08-24-2013, 08:36 PM
Witam
![]() Już jakiś czas temu zostałem czytelnikiem forum ale nie było okazji się zarejestrować, wreszcie nadeszła ta chwila. Przygoda ze szkocką już jakiś czas trwa, kiedyś głównie komercyjne blendy a od ponad roku staram się jednak zgłębiać świat sm. Przede wszystkim gustuję w sherry (ostatnio Ben Riach 12yo) i torfie (Bowmore 15yo Mariner na chwilę obecną jest dla mnie numerem 1) choć przede mną jeszcze wiele rodzajów whisky do spróbowania i możliwe, że te preferencje się zmienią. Jest jeszcze mnóstwo podstawek, których nie było okazji próbować ale powoli staram się odrobić lekcję :mrgreen:
08-24-2013, 11:51 PM
Witamy.
08-25-2013, 08:17 AM
Witamy w klubie
![]() ![]()
Pozdrawiam Grzegorz
![]() <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
08-28-2013, 03:08 AM
Witamy życzliwie na forum nowych użytkowników
![]() sz.tk - nie przejmuj się, ja jestem i tak pół dekady młodszy od Ciebie :mrgreen: Western Golda co prawda nie piłem, ale amerykańska whiskey jak dotąd nie oczarowała mnie swoimi urokami. ![]() Bartek - W sumie dobrze by było jakbyś określił skąd jesteś, a jeśli chodzi o podstawki whisky single malt, to zapraszam do działu "sample", temat "sample podstawek" i tam znajdziesz sporo pozycji, których mogłeś nie próbować, a które my chętnie odstąpimy. Kolegę wyżej i każdego innego zainteresowanego też zapraszam. :mrgreen:
08-29-2013, 11:48 PM
Neptune napisał(a):Bartek - W sumie dobrze by było jakbyś określił skąd jesteś, a jeśli chodzi o podstawki whisky single malt, to zapraszam do działu "sample", temat "sample podstawek" i tam znajdziesz sporo pozycji, których mogłeś nie próbować, a które my chętnie odstąpimy. Kolegę wyżej i każdego innego zainteresowanego też zapraszam. :mrgreen: Warszawa Już patrzyłem na sample i na coś prędzej czy później się skuszę. Chociaż zazwyczaj testuje nowe smaki w większym gronie więc sample wypadają mniej korzystnie cenowo ale nie mówię nie :mrgreen:
08-29-2013, 11:51 PM
Bartek napisał(a):Neptune napisał(a):Bartek - W sumie dobrze by było jakbyś określił skąd jesteś, a jeśli chodzi o podstawki whisky single malt, to zapraszam do działu "sample", temat "sample podstawek" i tam znajdziesz sporo pozycji, których mogłeś nie próbować, a które my chętnie odstąpimy. Kolegę wyżej i każdego innego zainteresowanego też zapraszam. :mrgreen: To zapraszamy większe grono na forum ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|