12-12-2014, 11:35 AM
My to mamy snoop szczęście bo lubimy wszystko co torfowe
, jakbym miał kasiory więcej to sam bym przygarną tego Cragganmore . ( na wieczór bez stresu w kielicha ) .
![Smile Smile](http://forum.ttow.pl/images/smilies/smile.png)
"coco jambo i do przodu"
Kolejny złocisty - coś na sylwestra
|
12-12-2014, 11:35 AM
My to mamy snoop szczęście bo lubimy wszystko co torfowe
![]()
"coco jambo i do przodu"
12-12-2014, 11:41 AM
morgan82 napisał(a):My to mamy snoop szczęście bo lubimy wszystko co torfowe Taki pewnie będzie jej ostateczny żywot - na wieczór bez stresu w kielicha ![]()
12-12-2014, 11:41 AM
Jak więc widzisz wybór jest w sumie całkiem spory. Poczytaj sobie troche na http://www.whiskybase.com albo poszukaj recenzji w necie. Jeżeli władasz chociażby w podstawowym zakresie j. niemieckim to sklep http://www.whisky.de też jest dobrym źródłem informacji i recenzji.
Whisky torfowe to dla wielu jedyna religia. Tu, w zasadzie, jest tak jak napisał morgan82: albo pokochasz albo znienawidzisz (lub w najlepszym wypadku będziesz w stanie tolerować śladowe ilości). Pozdrawiam
12-12-2014, 11:42 AM
Jeśli to coś pomoże określić tolerancje na różności to powiem że mam już pewien staż w piciu przeróżnych piw o różnej złożoności smakowej, lubię i ciemne palone/kawowe , i jasne z mocną gorczyką i na amerykańskich chmielach, i pszeniczne i wszystko wszystko (koźlaków nie lubię jak na razie
![]() :-)
12-12-2014, 11:44 AM
Poczekaj snoop na kolejną jakąś degustację. To ja z miłą chęcią odstresuję się z Tobą . Wtedy taka buteleczka na wieczór jest elegancka. Nalać sobie w szklaneczkę i poprostu się napić.
"coco jambo i do przodu"
12-12-2014, 11:46 AM
Macck napisał(a):Tak więc różne fajne rzeczy w whisky mile widziane, tylko Boże chroń od tej cierpkości z Red Labela. Red Label to chyba najgorsze co może być :? Na równi postawiłbym tylko złotego Grantsa ![]()
12-12-2014, 11:48 AM
Macck napisał(a):tylko Boże chroń od tej cierpkości z Red Labela. A jak Ty to piłeś , tylko nie mów że czystą ![]() Bo to piwinien być nakaz sprzedawania Jasia razem z colą . Wybierz coś z listy co jest podana a napewno będzisz zadowolony.
"coco jambo i do przodu"
12-12-2014, 11:53 AM
morgan82 napisał(a):Poczekaj snoop na kolejną jakąś degustację. To ja z miłą chęcią odstresuję się z Tobą . Wtedy taka buteleczka na wieczór jest elegancka. Nalać sobie w szklaneczkę i poprostu się napić. Przekonałeś mnie ![]() morgan82 napisał(a):Macck napisał(a):tylko Boże chroń od tej cierpkości z Red Labela. Czerwony nawet z colą i lodem jest ohydny. :?
12-12-2014, 12:00 PM
Macck napisał(a):Jeśli to coś pomoże określić tolerancje na różności to powiem że mam już pewien staż w piciu przeróżnych piw o różnej złożoności smakowej, lubię i ciemne palone/kawowe , i jasne z mocną gorczyką i na amerykańskich chmielach, i pszeniczne i wszystko wszystko (koźlaków nie lubię jak na razie Trudno mi ocenić co rozumiesz przez cierpkość z RL, ponieważ sam nigdy nie piłem go bez dodatków i jakoś mnie do tego nie ciągnie ![]() Sample to pewnie najlepsza opcja bo kupując małe ilości nie wydajesz fortuny na butle a jednocześnie masz możliwość skosztowania wielu różnych wersji i tym samym poznawania własnych preferencji.
12-12-2014, 12:10 PM
Jeżeli dział sampli był by dla ciebie na tą chwilę jakimś rozwiązaniem to ja niedawno robiłem sampling właśnie różnych podstawek. Jeszcze coś zostało, a ceny myslę też niezłe bo 15,- lub 10,- PLN za 100 ml. Jak chcesz, to zerknij na listę - znajdziesz ją w pierwszym poscie: viewtopic.php?f=14&t=532&start=30
Powodzenia. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|