Ah, tak przeglądam ostatnio to forum i nie znalazłem wcześniej tego wątku.
To i ja może powiem oficjalne 'czołem!' wszystkim zgromadzonym.
Kilka słów o mnie, imię me Kamil, młodziak zarówno wiekowo (22) i w doświadczeniu z whisky. Trunek zawsze mnie ciekawił, zaczęło się od popijania marektowych blendów na imprezach, poczytałem więcej, kupiłem Glenfiddich 12, i choć mnie z nóg nie zrzucił, zauważyłem że jest w maltach faktycznie coś więcej. Było to plus minus półtora roku temu, od tamtego momentu powoli buduje swoje doświadczenia z różnymi butelkami i samplami. Moja ulubiona ogólnodostępna whisky jaką dotychczas znalazłem to Glenfarclas 105.
O forum dowiedziałem się podczas przypadkowego spotkania na Warszawskim festiwalu whisky z morganem i Kamilem. Od tego spotkania od czasu do czasu tu zaglądam. Poziom dyskusji tu jest bardziej zaawansowany od większości forów czy mniejszych środowisk whisky w internecie po których się kręciłem, ale to pewnie i lepiej - więcej się dowiem 'lurkując' tutaj
.
Mam nadzieję że przebywając tutaj dojdę do poziomu gdzie będę różnorzędnym partnerem do dyskusji, a konsekwencją tego będzie posiadanie coraz to ciekawszej i bogatszej smakowo kolekcji (oczywiście i niestety, w zakresie budżetu studenta
). Pozdrawiam i do usłyszenia w przypadkowych zakamarkach forum!