01-20-2014, 03:10 PM
Witamy Ci nowy Maltowiczu hehe
fajnie ze do Nas dolaczyles i mamy nadzije ze bedzie Ci tu z Nai dobrze hehe
"coco jambo i do przodu"
Powitanie, czyli przedstaw się - wątek dla nowych
|
01-20-2014, 03:10 PM
Witamy Ci nowy Maltowiczu hehe
"coco jambo i do przodu"
01-20-2014, 08:34 PM
Witamy i zapraszamy do udziału w samplingach. Akurat ciekawe propozycje: Glenfarclas 25 i Bowmore Devil Cask.
01-21-2014, 12:19 AM
Tomek napisał(a):Witamy i zapraszamy do udziału w samplingach. Akurat ciekawe propozycje: Glenfarclas 25 i Bowmore Devil Cask.Witamy . Fajna kolekcja sporo tych butelek
Pozdrawiam Grzegorz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
02-04-2014, 01:09 AM
Witam sympatyków whisky!
Nie za bardzo wiem co powiedzieć, więc może powiem prawdę ;] Od dłuższego czasu poszukuje pewnych alternatyw dla ZUS. Przejadały mi się jakieś fundusze inwestycyjne, polisolokaty, nieruchomości do których powoli nabieram dystansu. Na co dzień jestem freelancerem działającym w SEO/SEM (strony www,reklama, itp). Ile zarobię tyle mam jak to mówią. Czasem więcej czasem mniej. Niewielkie nadwyżki budżetowe chciałbym ulokować właśnie w whisky. Wolałbym robić to dla wnuków, ale różnie to w życiu bywa. Czytałem o inwestycjach w ten zacny trunek i napotykałem głównie oferty W-S. Zacząłem kopać głębiej i tak o to Was znalazłem. Do dzisiaj wiem tyle co napisaliście razem na forum - czyli mało. Przeczytałem je zatem 2 razy i w końcu postanowiłem się przywitać Plany są takie by min. raz w miesiącu, kupić pozycję wypuszczaną przez jakąś zamkniętą destylarnię (chyba, że specjalna okazja nadarzy się 2 razy). Dziś już nie zamierzam nikogo męczyć, ale zapewne niedługo zasypię Was pytaniami coby nabrać trochę więcej EXPa. PS. Na ten moment nie jestem smakoszem Whisky, a prawdopodobne przez to, że nie piłem niczego więcej spoza Lidla - niestety. Jak to większość ludzi w PL, dopuszczałem się profanacji whisky, ale na szczęście tych z niższych półek. Zatem do zobaczenia w innych tematach!
02-04-2014, 01:17 AM
Witamy. Miło poznać. Plan z lokowaniem w butelki dobry, chęci widać też, więc życzymy miłego polowania na te perełki.
ps. zamknięte destylarnie to dobry kierunek.
"coco jambo i do przodu"
02-04-2014, 09:27 AM
I ja też powitam.
INwestycja w whisky ostatnio modna, ale moim zdaniem jeszcze opłacalna. Wkrótce pewnie zacznie się robić jeszcze bardziej spekulacyjna i będzie zastój. Nie będę tu pisał więcej o tym, bo to dział od powitań, a do dyskusji zapraszam w odpowiednie miejsce
02-04-2014, 11:22 AM
Czyli nie jest jednak aż tak kolorowo.
Inwestowanie w cokolwiek jest zawsze inwestowaniem a to wiążę się z ryzykiem. I nie jest istotne czy to będą akcje, złoto czy whisky. Dodatkowy problem jest w tym że jak sam mówisz nie masz o tym pojęcia. I tu chyba jest meritum sprawy. Jak się nie ma pojęci o inwestowaniu na danym rynku to nie powinno się tego robić. Automatycznie będziesz skazany na porady osób które to robią co już nie jest dobrym pomysłem. Sam przecież nie masz o tym żadnego pojęcia. Co prawda zawsze będziesz mógł samplować butelki, ale nie ma gwarancji że na nich zarobisz. Niestety ale pożądaną sztuką będzie tu sztuka wyboru whisky. To ona zadecyduje o tym czy zarobisz czy stracisz. Podsumowując: Nie jest tak kolorowo, ale inwestycja wydaje się być dobrym pomysłem. Fajnie jakbyś jeszcze bardzo polubił to co chcesz robić. Mam na myśli picie whisky. I teraz znowu trzeba się zastanowić czy kupujemy to co nam smakuje czy nie ma to znaczenia. Moim zdaniem jesteś zupełnie uzależniony od osób z doświadczeniem. Temat fajny i tak szczerze sam bym zakupił coś na przetrzymanie w celu zarobku. Acz niestety nie mam o tym pojęcia W każdym razie będę go śledził z zainteresowaniem. Fajnie jakby go trochę rozszerzyć i się niem bardziej zaopiekować ( więcej konkretnych wpisów )
02-11-2014, 03:04 AM
Witam wszystkich.
Liczą się tylko single malt, reszta tylko na popijawy
02-11-2014, 09:31 AM
single malt napisał(a):Witam wszystkich.WItamy, Poprawka: Liczą się tylko DOBRE Single Malt
02-11-2014, 09:36 AM
Sendilkelm napisał(a):single malt napisał(a):Witam wszystkich.WItamy, Witam, tak dobre i w dobrej cenie
"coco jambo i do przodu"
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|