Ok, podliczyłem i wstawiłem listę. Ostatecznie, żeby nie nadwyrężać zbytnio portfeli ale zachować poziom, zdecydowałem się na przegląd 5. butelek z 5 różnych Bodegas. Mamy te pięć najważniejszych, czyli: Pedro Ximenez, Oloroso, Amontillado, Paolo Cortado i Fino. Wszystkie w przepięknym wieku 30 lat (choć w przypadku Oloroso od El Maestro Sierra to tylko oficjalna informacja na etykiecie a w butelce drzemie sobie 50 lat Andaluzyjskiej historii!). W przypadku Fino jest trochę trudniej ponieważ - nie mam pojęcia dlaczego - nie jest dozwolone w wersji 30yo VORS. Tym samym każde Fino w tym wieku z urzędu otrzymuje określenie Amontillado. W przypadku Fino Imperial mamy ponoć do czynienia z prawdziwym królem tego gatunku, nie zależnie od tego co podao na etykiecie by spełnić urzędowe wymogi.
Sampling zakończył sie w zasadzie, zanim się zaczął

! Żeby starczyło dla wszystkich, odstąpiłem coś ze swojej doli a forumowicze: Neptune i Szpachla muszą zadowolić się samplami po 50 ml, ponieważ jako ostatni określili sie w tej kwestii.
Gdyby ktoś miał jakieś uwagi czy sugestie - prosze pisać. Jeżeli komuś na czymś bardzo zależy możemy jeszcze rozbudować stawkę. Sampling będe realizował ok. połowy/końca miesiąca Maja. Informacje będą pojawiały się na bieżąco.
Dziękuję za udział i pozdrawiam.