Liczba postów: 2,202
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Dory człowiek z Ciebie Bartoszku niech Ci w whisky wynagrodzą
i poczło jeszcze dziś :
* Port Charlotte , 2002/2013, 10 YO, 57.4 %, Burbon hogshead 13053, MoS
i
jak dla mnie gwiazda wieczoru :
Bowmore 1994, 17 lat , 50.7 %, cask 1713, Blackadder ( nie wiem jak Wam smakował ale dla mnie rewelacja ) .
"coco jambo i do przodu"
Liczba postów: 2,610
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
A ja wróciłem z Kraka i browarki z Pinty i niemieckiego Erdringera popijam
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
PINTA ostatnio niestety trochę dołuje oraz nie zaskakuje nowościami. A może po prostu inni ich wyprzedzili. Na szczęście w grudniu planowany rozlew Imparatora Bałtyckiego i Koniec Świata :mrgreen:
A Erdinger, to dosyć słaba półka
Reputacja:
0
Pinta może i ma czasami słabszą formę, ale generalnie mają nadal conajmniej kilka dobrych piwek jak chociażby koniec świata,dymy marcowe,imperium atakuje,atak chmielu, itd.. A czy coś przespali, albo zostali w tyle, to raczej szczerze wątpię.. chyba, że ostatnio coś na rynku przeoczyłem..
A Erdinger to może i słaba półka, ale życzyłbym takiego poziomu w kategorii piw pszenicznych większości polskich browarów
I to tyle po krótce w temacie, co by adminek na mnie nie nakrzyczał, bo to w końcu forum o whisky :mrgreen:
Reputacja:
0
Cytat:PINTA ostatnio niestety trochę dołuje oraz nie zaskakuje nowościami. A może po prostu inni ich wyprzedzili. Na szczęście w grudniu planowany rozlew Imparatora Bałtyckiego i Koniec Świata :mrgreen:
A Erdinger, to dosyć słaba półka 
Zanim admin mnie na stałe zabanuje.. kolega mnie strasznie zainspirował.. poszukałem i znalazłem.. myślałem iż mnie już nic nie rozwali, a tu miła niespodzianka:
http://ursamaior.pl/piwo/
Bardzo i to bardzo dziękuję koledze z forum za przywrócenie wiary w to co mamy najlepsze w Polsce.. ja jestem DUMNY
Za karę Rafale za te piwne wpisy poddaję się sam karze.. powiedz jakiej, a ja jej dopełnię :mrgreen:
Liczba postów: 1,188
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Dzisiaj Auchentoshan American Oak oraz Laph Select.... a zresztą...szkoda cokolwiek pisać
Reputacja:
0
U mnie dziś :
Glentauchers 05.2008-02.2014 , 5 latek od DT. Ja na moje oko i nos biorąc pod uwagę ze to jest 5 latek to tylko popijać. A czy ktoś pamięta cenę ?
"coco jambo i do przodu"
Liczba postów: 2,366
Liczba wątków: 97
Reputacja:
8
morgan82 napisał(a):U mnie dziś :
Glentauchers 05.2008-02.2014 , 5 latek od DT. Ja na moje oko i nos biorąc pod uwagę ze to jest 5 latek to tylko popijać. A czy ktoś pamięta cenę ? Z 270 pln?
Reputacja:
0
Calkiem, całkiem. Tomek jak Ci podszedl ?
"coco jambo i do przodu"
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
surykatka napisał(a):Zanim admin mnie na stałe zabanuje.. kolega mnie strasznie zainspirował.. poszukałem i znalazłem.. myślałem iż mnie już nic nie rozwali, a tu miła niespodzianka:
http://ursamaior.pl/piwo/
Bardzo i to bardzo dziękuję koledze z forum za przywrócenie wiary w to co mamy najlepsze w Polsce.. ja jestem DUMNY
Za karę Rafale za te piwne wpisy poddaję się sam karze.. powiedz jakiej, a ja jej dopełnię :mrgreen:
Ursa daje radę, choć są lepsze  . Co ciekawa prowadzi ją kobieta, która w 2012 została najlepszą domową piwowarką roku.
To jeszcze póki admin nie widzi :mrgreen: sprawdź: Szałpiw, Artezan, Pracownia Piwa, Doctor Brew, Kingpin, Jan Olbracht, Haust (to już ciężej dostępne) i Widawa (piwa bardzo dobre, ale osobiście nie przepadam za nimi, bo mają zawyżone ceny).
|