Liczba postów: 2,836
Liczba wątków: 50
Reputacja:
0
surykatka napisał(a):A już myślałem że coś mi się porobiło z kubkami smakowymi 
Nie tak za surowo trochę ta ocena? Rozumiem, że żadna nie powala z nóg ale 2,5 i 2,0 /10 to niemalże whisky nie do picia a tu chyba aż tak źle nie jest.
Reputacja:
0
SingleMaltMinisMan napisał(a):Po Glendronachu spodziewałem się trochę wyższej noty , widać że gusta niemców nie są wygórowane
Arranek i 'Farclas też tragicznie!
.....
Jakie oceny dałeś?
Liczba postów: 1,188
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Ja ich nie próbowałem , wypowiedź tyczyła się wpisu Bartoszka i zdziwienia w sprawie tak niskich not
Liczba postów: 2,610
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Fajnie by było gdyby kilka osób podało swoje oceny, ewentualnie notki. Wtedy dyskusja byłaby merytoryczna.I moglibyśmy wysnuć jakieś wnioski 
Niech się zgłoszą ci co już przetestowali w/w sample i będziemy mieć skalę porównawczą
Liczba postów: 4,995
Liczba wątków: 156
Reputacja:
3
Ja mam tylko GD i Arrana - wczoraj doszło (Bartek, Twój Arran chyba też był w tej paczce, prawda?)
Ale na razie nie degustuję od kilku dni i chyba trochę poczekam, więc nie pomogę w ocenie
Liczba postów: 2,842
Liczba wątków: 52
Reputacja:
1
Tak mój Arran miał do Ciebie trafić
Reputacja:
0
Maltheadzie jeśli możesz wrzuć swoje notki i oceny
Reputacja:
0
SingleMaltMinisMan napisał(a):Ja ich nie próbowałem , wypowiedź tyczyła się wpisu Bartoszka i zdziwienia w sprawie tak niskich not 
ok, rozumiem. Pytałem bo przyznam, że mnie mocno zdziwiła taka ocena i wynikająca z niej różnica pomiędzy ocenami na WB - tam na oko coś pomiędzy 87 a 88. Wiadomo, że na WB oceny są różne (ktoś dosadził w dwóch z trzech, o których mówimy 100/100 !!??) ale jest tam też kilka osób, które robią to dość rzetelnie - właśnie z ocena ok.88
Reputacja:
0
surykatka napisał(a):Maltheadzie jeśli możesz wrzuć swoje notki i oceny
Wszystkie trzy kosztowałem ale nie opisywałem i oceniałem szczegółowo. Rzadko kiedy (niestety) to robię, bo rzadko kiedy mam na to czas. Przez następne dni będę też trochę wyjęty bo muszę jeszcze przygotować mieszkanie a "TERMIN" co raz bliżej. Ale obiecuję, że jak w końcu się ogarnę, to zdegustuję (naukowo - ma się rozumieć) i opublikuję ocenę. Może wtedy uda się regularnie jakieś noty wstawiać i brać udział w waszych ciekawych dyskusjach.
Na razie niestety mam deficyt w degustacji bo obowiązków jest zbyt dużo. I żałuję bo się już trochę fajnych wynalazków uzbierało a kilka fajniutkich już prawie do mnie jedzie (np. Glendronach 1996 SC # 1482 Kierzek Berlin 52,9% PX czy GLENDRONACH 1995 SC #1732 WHISKY IN WIESBADEN 54,6% PX), ech...
Reputacja:
0
Ja na oceny na WB patrzę tylko głównie z powodu linków żeby butle odszukać.To jest oczywiście dyskusja na oddzielny temat, ale ja nie specjalnie dowierzam tym oceną.Gdyby tam było więcej ocen osób z tego forum czy BOW to pewnie bym zmienił swoje poglądy
Poza tym najważniejsze żeby to nam smakowało i tyle...bo co z tego że na WB będzie np. 92/100 jak nam nie będzie smakować :roll: Poza tym to dobrze,że czasami różnimi się nawet znacznie ocenami tak wogóle, bo na tym chyba też urok whisky polega
Cytat: I żałuję bo się już trochę fajnych wynalazków uzbierało a kilka fajniutkich już prawie do mnie jedzie (np. Glendronach 1996 SC # 1482 Kierzek Berlin 52,9% PX czy GLENDRONACH 1995 SC #1732 WHISKY IN WIESBADEN 54,6% PX), ech...
Dobrze robić notatki, ja tak dopiero od niedawna czynię. Fajnie,że będziesz miał okazję spróbować CS od GD, zobaczymy co wtedy powiesz o tej wersji o której dyskutowaliśmy. A propo próbowałeś Glendronacha 21YO Parliament:
http://whiskybase.com/whisky/53238/glen ... parliament
|