Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dzis na stole?
surykatka napisał(a):A już myślałem że coś mi się porobiło z kubkami smakowymi Wink

Nie tak za surowo trochę ta ocena? Rozumiem, że żadna nie powala z nóg ale 2,5 i 2,0 /10 to niemalże whisky nie do picia a tu chyba aż tak źle nie jest.
Odpowiedz
SingleMaltMinisMan napisał(a):Po Glendronachu spodziewałem się trochę wyższej noty , widać że gusta niemców nie są wygórowane Wink
Arranek i 'Farclas też tragicznie!

.....

Jakie oceny dałeś?
Odpowiedz
Ja ich nie próbowałem , wypowiedź tyczyła się wpisu Bartoszka i zdziwienia w sprawie tak niskich not Wink
Odpowiedz
Fajnie by było gdyby kilka osób podało swoje oceny, ewentualnie notki. Wtedy dyskusja byłaby merytoryczna.I moglibyśmy wysnuć jakieś wnioski Wink
Niech się zgłoszą ci co już przetestowali w/w sample i będziemy mieć skalę porównawczą
Odpowiedz
Ja mam tylko GD i Arrana - wczoraj doszło (Bartek, Twój Arran chyba też był w tej paczce, prawda?)

Ale na razie nie degustuję od kilku dni i chyba trochę poczekam, więc nie pomogę w ocenie Sad
Odpowiedz
Tak mój Arran miał do Ciebie trafić Wink
Odpowiedz
Maltheadzie jeśli możesz wrzuć swoje notki i oceny
Odpowiedz
SingleMaltMinisMan napisał(a):Ja ich nie próbowałem , wypowiedź tyczyła się wpisu Bartoszka i zdziwienia w sprawie tak niskich not Wink

ok, rozumiem. Pytałem bo przyznam, że mnie mocno zdziwiła taka ocena i wynikająca z niej różnica pomiędzy ocenami na WB - tam na oko coś pomiędzy 87 a 88. Wiadomo, że na WB oceny są różne (ktoś dosadził w dwóch z trzech, o których mówimy 100/100 !!??) ale jest tam też kilka osób, które robią to dość rzetelnie - właśnie z ocena ok.88
Odpowiedz
surykatka napisał(a):Maltheadzie jeśli możesz wrzuć swoje notki i oceny

Wszystkie trzy kosztowałem ale nie opisywałem i oceniałem szczegółowo. Rzadko kiedy (niestety) to robię, bo rzadko kiedy mam na to czas. Przez następne dni będę też trochę wyjęty bo muszę jeszcze przygotować mieszkanie a "TERMIN" co raz bliżej. Ale obiecuję, że jak w końcu się ogarnę, to zdegustuję (naukowo - ma się rozumieć) i opublikuję ocenę. Może wtedy uda się regularnie jakieś noty wstawiać i brać udział w waszych ciekawych dyskusjach.

Na razie niestety mam deficyt w degustacji bo obowiązków jest zbyt dużo. I żałuję bo się już trochę fajnych wynalazków uzbierało a kilka fajniutkich już prawie do mnie jedzie (np. Glendronach 1996 SC # 1482 Kierzek Berlin 52,9% PX czy GLENDRONACH 1995 SC #1732 WHISKY IN WIESBADEN 54,6% PX), ech...
Odpowiedz
Ja na oceny na WB patrzę tylko głównie z powodu linków żeby butle odszukać.To jest oczywiście dyskusja na oddzielny temat, ale ja nie specjalnie dowierzam tym oceną.Gdyby tam było więcej ocen osób z tego forum czy BOW to pewnie bym zmienił swoje poglądy
Poza tym najważniejsze żeby to nam smakowało i tyle...bo co z tego że na WB będzie np. 92/100 jak nam nie będzie smakować :roll: Poza tym to dobrze,że czasami różnimi się nawet znacznie ocenami tak wogóle, bo na tym chyba też urok whisky polega

Cytat: I żałuję bo się już trochę fajnych wynalazków uzbierało a kilka fajniutkich już prawie do mnie jedzie (np. Glendronach 1996 SC # 1482 Kierzek Berlin 52,9% PX czy GLENDRONACH 1995 SC #1732 WHISKY IN WIESBADEN 54,6% PX), ech...

Dobrze robić notatki, ja tak dopiero od niedawna czynię. Fajnie,że będziesz miał okazję spróbować CS od GD, zobaczymy co wtedy powiesz o tej wersji o której dyskutowaliśmy. A propo próbowałeś Glendronacha 21YO Parliament:
http://whiskybase.com/whisky/53238/glen ... parliament
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 36 gości