03-24-2014, 01:05 PM
Sendilkelm napisał(a):I to jest słuszne podejście
Z tym piciem blendów to chyba jest tak jak ze wszystkim innym w różnych dziedzinach. Byłem u Amaro, któa ma gwiazdkę Michelin, ale to nie znaczy, że chodzę tam codziennie na obiad i nie zjem już nigdy kebaba. Oczywiście nie będę także degustował kebaba Tylko pójdę się nim po prostu nażreć.
I to jest dokładnie taki sposób w jaki ja do tego podchodzę bo nie ma co ściemniać że zam single malty od podszewki i zamiast mleka w dzieciństwie piłem tylko i wyłącznie trunki wysokogatunkowe . Zapewne jak większy odsetek miłośników whisky i ja zaczynałem od blendów, ba swego czasu myślałem że nic nie przebije whisky z colą 8-) ale stopniowo tak jak wszystko smak nudzi się i człowiek poszukuje czegoś nowego teraz jestem na etapie poznawania whisky "od początku" a standardowo zaczynam od mainstreamu, zdaje sobie sprawę że dobra whisky to nie tylko ta popularna ale z czasem na pewno znajdę źródełka z których warto czerpać najzacniejsze trunki
Uff dobra bo książkę w tym poście napiszę
Btw. Jak było u szefa Amaro ??? Był Top Chef na talerzu???