03-14-2014, 06:39 PM
Jutro idę tego spróbować, bo ponoć ilość bardzo ograniczona
Jeszcze się tu nie chwaliłem, ale zacząłem warzyć swoje piwo w domu. Pierwsza degustacja, już za mną. Wypadła nieźle, jest to piwo w stylu milk stout. Dwa kolejne (American India Pale Ale i Irish Red Ale), leżakują w butelkach, a czwarta warka (Witbier) dopiero fermentuje. Na koniec marca zaplanowałem piąte warzenie i będzie to peated whisky stout; 50% zasypu to słód z Bruichladdicha, a do fermentacji dodam paczkę płatków z beczki po whisky. :mrgreen:
Jeszcze się tu nie chwaliłem, ale zacząłem warzyć swoje piwo w domu. Pierwsza degustacja, już za mną. Wypadła nieźle, jest to piwo w stylu milk stout. Dwa kolejne (American India Pale Ale i Irish Red Ale), leżakują w butelkach, a czwarta warka (Witbier) dopiero fermentuje. Na koniec marca zaplanowałem piąte warzenie i będzie to peated whisky stout; 50% zasypu to słód z Bruichladdicha, a do fermentacji dodam paczkę płatków z beczki po whisky. :mrgreen: