11-13-2018, 01:55 PM
PawelWojcik napisał(a):faktycznie. on teoretycznie tylko to ocenial. w praktyce latwo sprawdzic. zeby nie dlugo czekac wystarczy kupic dwie flaszki czegos mlodego w CS z first filla po sherry albo porto. takie, gdzie bylo sporo ekstrakcji z drewna, a malo reakcji. z jednej flaszki odlac 200ml i potrzymac obydwie w temp. pokojowej chociaz rok. ta z 200ml powietrza zrobi sie zdecydowanie lepsza. z Kavalanami Solist dobrze to wychodzi.
Laga 16 to swietna klasyka... chyba zawsze bedzie mi smakowala... a moze to tylko starosc/wspomnienia (?) bo jeszcze Talisker 10, Glendronach Parliament...
Czekaj, czekaj - to znaczy ze moge taka flaszke kupic dzis, wypic troche i zostawic?
Kupic 20 roznych i trzymac otwarte przez lata? i beda pracowac? Zapisac wrazenia, odstawic na rok i bedzie inna? nie pisze - lepsza - bo to nigdy nie wiadomo - ale nie gorsza? nie 'wywietrzeje'?