07-30-2018, 12:35 PM
trzymajtusię i napisał(a):...wrócę do tego jak znajdę cdnnic pilnego, ale sprawdz/napisz prosze, bo sample dojda do mnie dopiero jesienia, a jeszcze ciekaw jestem Twojej opinii. nie badz az tak skromny, zyta probowales pewnie wiecej niz my wszyscy razem na tym forum. ponadto niekoniecznie "Pan Wirtuoz" mial okazje w Szkocji nabrac doswiadczenia z zytem maturowanym w polskiej lub sherry beczce, albo wogole z zytem.
ciekawi mnie ta po sherry oczywiscie tylko wtedy, jesli tam wlali rye z szerokim sercem, a nie jak do polskiej beczki wodki zytniej. w aromacie przez trzy lata zadna beczka nie schowa wulgarnosci szeroko destylowanego zyta, w smaku natomiast dab europejski czesto daje rade, ale beczka po sherry raczej nie, nie jestem pewien i to mnie wlasnie bardzo interesuje.
trzymajtusię i napisał(a):...to taka wóda, którą można nazwać beczkowa, bo była w beczce, ale żytnia whisky to nadużycie.niestety rye whisky malo kto lubi, szczegolnie wlasnie taka mloda. najprosciej wiec do beczek debowych wlac wodke zytnia i po trzech latach maturacji wiekszosc ludzi powie "niezle". rynek rzadzi.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky