Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolf Distillery - Polish Whiskey?
#5
Na razie są to bardzo młode rzeczy, stąd nie wytrzymują porównania z whisky które faktycznie spędziły te 2-3 lata w beczce. Ale gin bardzo dobry, niezły "ryecorn" (w kategoriach samego destylatu, pomijając niedostateczny wpływ beczki), całkiem spoko też destylat z mieszaniny słodu i jęczmienia niesłodowanego. Podchodzę do tego w kategoriach eksperymentów -- i te wydają się obiecujące.

Ale coś realnie miarodajnego będzie można powiedzieć za 4-5 lat, jak pierwsze oficjalne destylaty z powstającej właśnie gorzelni będą mogli legalnie zabutelkować jako "whisky". Wink
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości