09-06-2016, 02:02 PM
Destylarnia założona w 1798 na wyspie Mainland w archipelagu Orkadów. Jako jedna z niewielu destylarnii, Highland Park wciąż słoduje własny jęczmień. Cattie Maggie i Crantit Spring to główne źródła, z których HP czerpie wodę do produkcji whisky.
Pierwszą whisky, którą wyselekcjonowaliśmy do spróbowania dla Was podczas Whisky Live Warsaw, jest właśnie Highland Park 25-letni o mocy beczki 53.5% zalewaną ponad 20 lat temu, bo w 1995 roku.
Link do WB: https://www.whiskybase.com/whisky/7753/ ... 5-year-old
Pierwszą whisky, którą wyselekcjonowaliśmy do spróbowania dla Was podczas Whisky Live Warsaw, jest właśnie Highland Park 25-letni o mocy beczki 53.5% zalewaną ponad 20 lat temu, bo w 1995 roku.
Link do WB: https://www.whiskybase.com/whisky/7753/ ... 5-year-old