Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sherry - które kupić
#10
PawelWojcik napisał(a):z doswiadczenia: 2-3 tygodnie bez problemu, jedynie musisz lac "pod korek/zakretke". najwyzej pocieknie jak sie zrobi cieplej. sampluj wiec np. 105ml zamiast 100ml (zobacz jakie masz buteleczki).
faktycznie Hiszpanie co roku o tej porze wstrzymuja export beczek po sherry, ale one sa pelne tlenu, wiec wspaniale warunki do zamiany sherry w ocet balsamiczny. niestety szczegolnie tego sherry "w srodku drewna" Sad
Te starsze pewnie dałyby radę w transporcie, jakichś strasznych upałów nie ma, więc może nikt nie dostałby octu.
Butelki jakie mam to 375 ml albo przy tańszych sherry klasyczne 750.
Tylko pozostaje najważniejsza kwestia - ile osób będzie na poważnie zainteresowanych?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mojedegustacje.blogspot.com">http://mojedegustacje.blogspot.com</a><!-- m -->
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości