07-26-2016, 05:20 PM
PawelWojcik napisał(a):z doswiadczenia: 2-3 tygodnie bez problemu, jedynie musisz lac "pod korek/zakretke". najwyzej pocieknie jak sie zrobi cieplej. sampluj wiec np. 105ml zamiast 100ml (zobacz jakie masz buteleczki).Te starsze pewnie dałyby radę w transporcie, jakichś strasznych upałów nie ma, więc może nikt nie dostałby octu.
faktycznie Hiszpanie co roku o tej porze wstrzymuja export beczek po sherry, ale one sa pelne tlenu, wiec wspaniale warunki do zamiany sherry w ocet balsamiczny. niestety szczegolnie tego sherry "w srodku drewna"
Butelki jakie mam to 375 ml albo przy tańszych sherry klasyczne 750.
Tylko pozostaje najważniejsza kwestia - ile osób będzie na poważnie zainteresowanych?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mojedegustacje.blogspot.com">http://mojedegustacje.blogspot.com</a><!-- m -->