Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Notki] Surykatkowe notki
Tak pokrótce:

1.Ceny tego Springbanka są manipulowane, ale głównie przetrzymują je sklepy, za pewne też po części dystrybutorzy.. bo jak tylko się zorientowali co się dzieje to pościągali ile się dało i czekają co się będzie dziać dalej.. żeby jak najwięcej z tego wyciągnąć dla siebie.I nie pisałem że sprzedano 9000 sztuk, tylko że sporo tego wypuścili, w związku z czym zadziwia mnie szaleństwo jakie wokół tej butelki się odbywało na początku.

2.Springbank faktycznie jest chyba jedyną destylarnią która obecnie trzyma taki poziom, może i tylko przyzwoity, ale obecnie okazuje się iż to już jest nie lada osiągnięcie.. co z przykrością stwierdzam

3.Polityka samej destylarnii jest dość specyficzna, kto z nimi handluje ten wie.. generalnie mają wszystko w dupie i zlewają to.
Choć na pewno ten wypust jest po części posunięciem marketingowym, choć nawiązującym do starych i obecnie drogich butelek które prezentują raczej zgoła inny poziom pod każdym względem od tego obecnego bottlingu

4.Whisky o których pisał Ruben i Serge w okolicach mniej więcej 90/100 bywało i bywa trochę i jest to na pewno oprócz już samego ich wpisu jako informacji że coś się na rynku pojawiło jeden z czynników wpływający na zakup.. może nie na dużą skale, ale jednak wpływ ma.. przynajmniej tak mi się wydaje.
Bo właściwie obok WB, MM , Whisky Monitor należą oni do podstawowych ogólnodostępnych i najczęściej wykorzystywanych tak szeroko zródeł informacji o whisky.

5.Ja bym mimo wszystko tej butelki ze starociami nie porównywał, niewiele to wniesie

6.Sam Ruben i Serge to wogóle temat do dłuższej dyskusji

7.A skala.. no właśnie, stosując najprostszą skale konwersji

Cytat:90..6
91..6,5
92..7
93..7,5

Przy skali te różnice punktowe jeszcze bardziej się zacierają, choć na pewno mają jakieś znaczenie

8.Cytując tych dwóch panów:

Ruben

Cytat:The current-day Springbank profile is unique and rather excellent already. This one has all the classic notes, yet it adds in a nice fruitiness and buttery roundness. Great balance. Around € 120. Some say that’s too expensive, but I think it’s worth it. And remember I’ve already seen double that amount in auctions. Thank you, Oli. Score: 90/100

Serge

Cytat:Comments: I was hoping this wood be great, and I’m not disappointed. Old school and just perfect. SGP:462 - 91 points.

.. wydaje mi się iż jednak ma to wpływ na czytających ich opisy
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości