Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Notki] Surykatkowe notki
Z tym Springbankiem sprawa wygląda trochę inaczej. Jest on "na magazynie" w multum sklepach. Początkowo był w cenie 115 EUR i zszedł natychmiast. To ktoś pomyślał "skoro zszedł u Hansa w godzinę za 115, to wystawię go za 135 eur i też kupią". Za 135 też momentalnie zeszły, więc ktoś następny pomyślał "skoro zszedł u Jurgena w dzień za 135, to wystawię go za 155 eur i też kupią". I tak dalej. Granica kupna przesunięta teraz do 175 EUR i popyt się ograniczył.
Co do porównania obecnego i starego Local'a, to uważam że jest bez sensu. Co miałoby to udowodnić, na jakie pytanie odpowiedzieć? Wynik porównania wiadomy i to nie ze względu na to, że tamte były destylowane w latach 60tych, a ten pod koniec wieku, ale przede wszystkim ze względu na wiek. Oryginalne były prawie dwa razy starsze, więc nawet jeśli styl się nie zmienił, to trudno oczekiwać od tego nowego cudów. Natomiast warto byłoby porównać (gdyby nie pojechane ceny) stare Local Barley z innymi destylowanymi w podobnych czasach i w podobnym wieku (jak na przykład pamiętny dla mnie '69 dla Berlin Malt Embassy), a także osobno ten nowy z innymi podobnymi z naszych czasów i w podobnym wieku. Takie porównanie dałoby odpowiedź co ten Local Barley jest naprawdę wart.
Pozatym nie przychodzi mi do głowy inna destylarnia, której młode i nowe produkty trzymały by poziom Springbanka (nie zależnie od użytych beczek).
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości