Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Notki] Surykatkowe notki
Bartoszku, widzę, że sample Ci przypasowały. Wink
Mam nadzieję, że te wysokie noty to nie z sympatii dla mnie. Pamiętaj żeby noty stawiać uczciwie bez oglądania się na przyjaciół, zaprzyjaźnione sklepy czy ... zakupy własne.

Fajnie, że zupełnie inaczej podszedł Ci Sea Dragon. Wieczorkiem go sobie naleję i przeczytam Twoją notkę. Potem poszukam jeszcze czegoś fajnego. Bram obecny na degustacji mówił, że próbował już dwukrotnie wcześniej i za każdym razem był inny. Kto wie ... może to wpływ ceramicznej butelki Wink

Cieszą mnie Twoje wysokie noty, bo pokazują, że warto czasem kupić mniejsze sample ale za to dające nadzieję, na "coś ekstra". Pamiętam jak wydałem fortunę na 20 ml tego cuda http://www.whiskybase.com/whisky/9260/s ... -100-proof i akurat w moim przypadku warto było, bo podszedł mi kosmicznie. Od tej pory nie stawiam ocen 10/10. Może jeszcze kiedyś. Kilka marzeń tego typu mam Wink

Chociaż wiadomo, że akurat tych dobrych chciałoby się mieć więcej. Gdzieś podstawowe pytanie mi chodzi po głowie czy whisky jest do picia czy do degustowania? Mnie się już nie chce wracać często do niektórych rzeczy, które są słabe lub średnie. ...

Zmanierowany? Mam nadzieję, że nie. Pewnie jak wiele osób na forum mam sporo sampli i brak czasu do degustowania. Stąd mniejszą mam chęć do tych mniej rokujących. Wolę już piwko łyknąć niż się na nieprzyjemności narażać. Wink

Wracając do naszych spraw to zakładam, że wchodzisz w ciemno w sampling Limburgowy Wink (składka ani ilości jeszcze nie znane Wink W końcu lepiej po maluszku czegoś co na dłużej zostaje ...

p.s. Przejrzyj np Glen Garioch ... albo starą włoszczyznę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości