03-10-2015, 04:25 PM
Pomysł doskonały! Co więcej, w ostatni weekend myślałem dokładnie o tym samym. Nawet miałem już pisać co społeczność tego forum na to. Ponieważ na winach się nie znam to utknąłem na lekturze dot. wina, sherry... a potem i tak zeszło na whisky (po sherry oczywiście
) i odłożyłem temat do zgłębienia na następny weekend.
Oprócz spróbowania nowego alkoholu to też, moim zdaniem, doskonała okazja aby spróbować zbudować sobie bazę skojarzeniową związaną z tym jakie zapachy i smaki niesie ze sobą sherry. Bo jak na razie moja zdolność do rozpoznawania nut sherry w whisky wynika wyłącznie z domysłów jak ten alkohol może smakować.
Jedyne co mnie trochę zastanawia to taka kwestia, że wino szybciej traci swoje walory zapachowe i smakowe i wręcz psuje się. Źle działa na nie wysoka temperatura i kontakt z powietrzem. Tak więc zastanawiam się jak zniesie chociażby transport. Tak jak pisałem wcześniej nie znam się na winie więc może moje obawy są nieuzasadnione.
Zdecydowanie piszę się na taki sampling.
Edit:
Piszę się na sample po 50 ml.

Oprócz spróbowania nowego alkoholu to też, moim zdaniem, doskonała okazja aby spróbować zbudować sobie bazę skojarzeniową związaną z tym jakie zapachy i smaki niesie ze sobą sherry. Bo jak na razie moja zdolność do rozpoznawania nut sherry w whisky wynika wyłącznie z domysłów jak ten alkohol może smakować.
Jedyne co mnie trochę zastanawia to taka kwestia, że wino szybciej traci swoje walory zapachowe i smakowe i wręcz psuje się. Źle działa na nie wysoka temperatura i kontakt z powietrzem. Tak więc zastanawiam się jak zniesie chociażby transport. Tak jak pisałem wcześniej nie znam się na winie więc może moje obawy są nieuzasadnione.
Zdecydowanie piszę się na taki sampling.
Edit:
Piszę się na sample po 50 ml.