Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Notki] Surykatkowe notki
#3
Dzisiaj 2 caperki porównanie:

Caperdonich 16.051996/07.2014 18yo 50,2% cask 82239 Blackadder 3/10
http://www.whiskybase.com/whisky/58835/ ... ch-1996-ba

zapach- klimaty farbiane, jabłka winne, zmokła sierść, wiśnie w słoiku z kompotu takie przeleżałe w piwnicy, próbuje się na wierzch wydobyć kakao
smak- słodkawa przez moment, zrazu przyprawy, narastająca ostrość, goryczka drewniana w końcówce narastająca
finisz-utrzymuje się stonowana ostrość, trochę przypraw, dość długi, niezbyt przyjemny

Caperdonich 1992/2013 20yo 53,4% JWWW 1,5/10
http://www.whiskybase.com/whisky/52942/ ... ch-1992-jw

zapach- klimaty farbiane, kakao, akcenty warzywne, ziemista, minimalnie kwiatowe
smak-ostra, niesmaczna,płaska, nijaka, acetonowo- zgniła, zmurszałe liście, wykrzywiająca
finisz- nieprzyjemny
uwagi: trudno dopić kieliszek

I z Blackaderra coś się znajdzie:

Blairfindy 1986 25yo 49,7% Blackaderr 4,5/10
http://www.whiskybase.com/whisky/35168/ ... dy-1986-ba

zapach- wiśnie, kakao, słodycz, owocowe nuty, świeża
smak- słodka likierowo, z wdzierającą się nutą nieznacznej cierpkości,owoce
finisz- długi, trochę przypraw, kakao, słodki

Clynelish 1995 19yo 55,0% Blackaderr cask 1471 5,5/10
http://www.whiskybase.com/whisky/58836/ ... sh-1995-ba

zapach- woskowość, miód, wiśnie, młoda trawa, soczyste owoce się wydobywają
smak- bardzo przyjemna w piciu, trawiaste nuty, szczypta przypraw, korzenie, wycofana słodycz( cukier brązowy)
finisz- więcej przypraw, dość rozgrzewający, długi, słodkawy na swój sposób

I jeszcze jeden JWWW:

Aultmore 1982 30yo 53,2% JWWW 5/10
http://www.whiskybase.com/whisky/50445/aultmore-1982-jw

zapach- pojawiają się warzywa na pierwszym planie, przełamane gałęzie zieleniny, łyko drewniane, zielona herbata..oj fajnie się dzieje Wink
smak- warzywa gotowane dominują, dość jednorodna
finisz- ciepły, nieznacznie drapiący, pieprzowy
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości