03-15-2014, 10:40 AM
i kapslujesz lub pijesz
Piwo
|
04-28-2014, 12:08 AM
Jak wcześniej już wspominałem w tym temacie, warzę od pewnego czasu swoje piwo, nieskromnie dodam z pewnymi sukcesami
Do tej pory zabutelkowałem 6 warek. Kolejne 2 fermentują. Załączam zdjęcie pierwszych pięciu. Ostatnia szósta, jako bardziej interesująca dla whiskowego towarzystwa dostanie swoje zdjęcie za chwilę Poniższe pięć jest w następujących stylach piwnych, od lewej do prawej: Milk Stout American India Pale Ale Irish Red Ale Witbier Grodziskie
04-28-2014, 12:11 AM
A tu specjalne piwo, plus inspiracja na etykietę :mrgreen:
Zabutelkowane dopiero 3 dni temu, więc jeszcze ze 2 tygodnie musi dojrzewać. Jest to peated whisky stout, czyli ciemne piwo, w którym 50% zasypu stanowi słód wędzony torfem na poziomie 45ppm (z Bruichladdicha chyba). Jak coś ostanie, będą chętni i będzie jakieś spotkanie gdzieś w okolicy, to chętnie dam spróbować.
04-28-2014, 07:22 AM
ale fajne browarki, aż mi ślinka leci. Nie powiem że bym nie spróbował
a szczególnie tego ostatniego
"coco jambo i do przodu"
04-28-2014, 08:01 AM
Też bym się pisał na to ostatnie
Ty to piwko w garażu warzysz, czy to już taka mini produkcja na szerszą skalę? Ja jakiś czas temu piłem te dwa: Pierwsze super! Smak piwa, ale na końcu w tle lekko wyczuwalne dymne nutki, fajnie skomponowane. Drugie takie sztuczne i do tego mocno kwaśne.
04-28-2014, 08:01 PM
Z wyżej wymienionych piłem to drugie i mnie osobiście smakowało.
Warzę nie w garażu, a w kuchni. Potem tylko fermentuje gdzieś w mało używanej części mieszkania. Jedna warka to jakieś 20 litrów, czyli 40 butelek. Niby dużo, ale schodzą bardzo szybko.
04-28-2014, 08:16 PM
Podziwiam i gratuluję!
Ja się własnie raczę: Piwo od Brouwerij De Molen (Holandia), leżakowane w beczkach po bourbonie ABV 11% Butelka świetna, smukła, z prostą etykietą, na której jest wszystko rozpisane nt. piwa. Kapsel porządnie zalakowany. Po rozlaniu piwa ukazuje się ciemno-czekoladowy kolor. Zapach: karmel mocno przypalony, delikatnie wyczuwana kawa. Smak: brak gazu, potężne uderzenie dobrej kawy, ciemnej czekolady, karmelu, kakao, suszone śliwki, gdzieś na końcu lekki posmak słodyczy może z bourbonu, delikatna kwaskowość na samym końcu. Ciekawostka: piwo jest zdatne do spożycia przez 25lat
04-28-2014, 08:55 PM
Piłem, było smaczne
Z tego browaru jeszcze lepsze było moim zdaniem Hemel & Aarde.
04-28-2014, 10:18 PM
Miałem też dziś w ręku piwo za 500zł. ABV 67.5% A zwało się Venom Snake. Stworzył je szkocki browar.
Podobno tylko 12 flaszeczek na Polskę, dwie miałem w rękach Cytat:Tak fenomenalny efekt super mocnego piwa browar uzyskał dzięki użyciu wędzonego słodu i dwóch odmian drożdży. A osiągniecie tak wysokiej zawartości alkoholu przez zamrażanie mieszaniny kilka razy podczas procesu fermentacji . Cena jednak mocno przegięta
04-28-2014, 10:30 PM
To nie piwo tylko spiryt . :lol: W Uk butelka po 50£ była , wiec taniej .
Pozdrawiam Grzegorz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m --> |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|