Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brora i Port Ellen do otwarcia
#21
tomash napisał(a):Znajomy od swojego kolegi, pracującego niegdyś przy słodowaniu w Caol Ila, usłyszał że Port Ellen zamknięto bo nikt nie chciał jej pić Wink
jak zwykle napisze w wielkim uproszczeniu:
whisky, ktora bedzie wybitna po 20-40 latach musi byc paskudna w wieku kilku-kilkunastu lat.
czas fermentacji, ciecia przy destylacji, rodzaj beczek, warunki maturacj i wiele innych czynnikow nalezy dobrac w zaleznosci od tego, kiedy planuje sie butelkowanie.
niestety mam wrazenie, ze destylarnie (i to nie wszystkie) stosunkowo niedawno zrozumialy te korelacje.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości