Tak się złożyło, że byłem wczoraj w Jastrzębiej Górze w zupełnie innym celu niż festiwal whisky ale nie omieszkałem tam wdepnąć i zobaczyć jak to wygląda.
Cały obiekt był ogrodzony metalowymi bramkami aby osoby, które nie zapłaciły za wstęp nie weszły . Cena za wejście 100zł, w tym dostawało się kieliszek. W tej cenie można było darmowo napić sie ( nie wiem jaką ilość) różnych whisky: Jim Beam, Jack Daniels, Ballantines, Glenmorangie 10YO, Aberlour 10 ... Jamesona itd...
Na zewnątrz były stoiska takich firm jak JAmeson, Talisker, Jim Beam, dalej już nie widziałem bo nie skusiłem się na wydanie tej stówy
Była scena, na której grał jakiś zespół rockowy, i przemawiali na koniec właściciele Domu Whisky. Na stoisku Taliskera lali chyba za darmo Talisker Storm. Ogólnie szumu było dużo
Jeśli chodzi o Masterclasses to podobno były jakieś specjalne edycje Glenffidicha.
Osobiście to cieszę się, że coś się w Polsce zaczęło dziać w tym temacie, ten festiwal to raczej dla osób początkujących lub dla wczasowiczów , którzy akurat tam spędzali wolny czas. Dla wtajemniczonych to chyba nie bardzo. No ale zawsze początki są trudne.