Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam, stoję przed dylematem jakie whisky kupić na prezent i mam 3 propozycję do wyboru. Dodam, że osoba jest delikatnym koneserem. I jakie według was jest najlepsze
Whisky Chivas Regal 25yo 0,7l
Whisky Ballantine's 30yo 0,7l
Whisky The Macallan 1824 Series: Ruby 0,7l
Dziękuje serdecznie za odpowiedz.
Liczba postów: 193
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
U muszą to być koniecznie te pozycje, bo w tej cenie można z łatwością kupić coś znacznie lepszego...
Reputacja:
0
no te 3 znalazłem a jakie są Twoje propozycje ? chodzi o tą cene +-
Reputacja:
0
1000 zł to budżet chodzi o dobre whisky, butelka jest mniej istotna
Reputacja:
0
Raczej u niego widziałem przeważnie chivas 18 ale ostatnio mówił,że trochę smak się pogorszył. Ciężko jest mi to stwierdzić co lubi bo z tego co widziałem dopiero zaczyna przygodę z whisky.
Liczba postów: 1,567
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Skoro dopiero zaczyna, to faktycznie nie ma co od razu ładować z najwyższą półką za 1000. Lepiej zrobisz jak kupisz dwie po 500. Chłopaki na pewno doradzą Ci takie, przy których Chivas 18 zblednie i przestanie być uważany za interesującą whisky.
Albo jeszcze inna opcja - zestaw whisky z wyższej półki, przekrój przez podstawowe smaki, np: Glendronach 21 Parliament, Ardbeg Uigeadail i Kavalan Solist Bourbon. Trzy butelki diametralnie od siebie różne, a każda jak na cenę bardzo dobra.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Polecam Whisky Ballantine's 30yo 0,7l - sama je pije je z mężem i polecamy. Smak bardzo dobry. Dla smakoszy najlepsze whisky.