Liczba postów: 892
Liczba wątków: 10
Reputacja:
5
potwierdzam, 50ml poprosze.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Liczba postów: 2,845
Liczba wątków: 52
Reputacja:
1
Zbiju, fajnie że ruszyłeś z samplingiem, ale butelka ta dostępna jest od ręki na wb ~500zł taniej. Szanujmy się proszę...
Liczba postów: 635
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
A wiemy, że początkowo była znacznie tańsza. Dobra oferta byłaby po środku. Co do samej whisky to dla mnie to jest petarda. 8/10
Reputacja:
5
BDW: a jakie sa zwyczaje tu odnosnie "wynagrodzenia" dla samplujacego? nic? dram? dwa?
wiem dokladnie jak jest to przyjete w Rosji, bo najwiecej tam kupuje. cena za 1ml to praktycznie zawsze koszt zakupu plus transport z 100% ubezpieczeniem (kurier, 95% to DHL) podzielony przez 600ml w przypadku butelki 700ml. czyli samplujacy zostawia sobie 100ml. cena butelki oczywiscie jest najnizsza na rynku, czesto samplujacy pokazuje zrodlo zakupu lub scan rachunku. po rozlaniu dochodzi koszt butelkeczki (zawsze 0,5$) i wysylki (tu indywidualnie, bo balszaja strana).
Liczba postów: 2,613
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Nie wiem Pawle jakie są zwyczaje, mogę tylko wypowiedzieć się za siebie. Ja nic nie mam z samplingów oprócz satysfakcji.. a dla mnie to bezcenne. Natomiast wielokrotnie się zdarzało iż musiałem dopłacać do samplingów z różnych; często nie przewidzianych powodów, ale pomińmy to.
Reputacja:
5
a widzisz... jesli placisz za "swojego" sampla, to zwyczajnie niesprawiedliwe jest.
oczywiscie Rosja jest specyficzna, ale chociaz 50ml i koszt przesylki z pelnym ubezpieczeniem powinny byc przyjetym standartem.
Reputacja:
5
ja napisalem BDW, zeby to bylo "obok", a nie "na tamat".
na temat: absolutnie zrozumiale jest, ze sie wku.....s w tej sytuacji.