Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam, zbliżają się moje urodziny i zostałem poproszony o wybranie sobie prezentu. Pomyślałem, że będzie to dobra okazja na kupienie sobie butelki porządnej single malt. Tutaj pojawia się moje pytanie: Jaką wybrać na początek? Słyszałem o Glennfiddich, Lagavulin, Auchentoshan. Budżet to około 150 zł. Pozdrawiam.
Reputacja:
0
Marzy mi się nuta suszonych owoców, wanilii, karmelu, czyli raczej coś łagodniejszego.
Liczba postów: 2,845
Liczba wątków: 52
Reputacja:
1
Z łagodnych do 150 to jakiś Speyside, Aberlour moze Balvenie? Doublewood jest chyba wlasnie w tych okolicach cenowych. Glen Elgin 12yo też jest łagodny i mi osobiście bardzo smakuje.
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Z łatwo dostępnych (cena też się zgadza) i smakowo przez Ciebie opisanych jest też Glenmorangie 10YO.
Reputacja:
0
Przejdę się po sklepach monopolowych i zobaczę, co można dostać. W marketach widziałem tylko Glenfiddich i Glenmorangie, no i oczywiście cała gama blendów, ale nimi raczej nie jestem zainteresowany. Może znajdę jeszcze coś ciekawego.
Liczba postów: 2,845
Liczba wątków: 52
Reputacja:
1
Jasiek a skąd jesteś? Może doradzimy Ci gdzie konkretnie masz iść bo w byle monopolowym poza blendami to za dużo SM też nie znajdziesz.