Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Whisky Live Warsaw 2018
#51
Sendilkelm napisał(a):2. Whisky bekonowa

a mozna cos wiecej na ten temat? niestety nie bylem, a google milczy Sad
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#52
bo to whiskey, jakiś obrzydliwy amerykański wynalazek :oops:

http://www.baconbourbonusa.com/
Odpowiedz
#53
Słodkie chrupki o smaku bekonu - tak to smakowało. Taka ciekawostka, ogólnie nic szczegolnego. Spróbować raz i zapomniec.
Samo WLW na plus pod względem miejsca, przestrzeni i niektórych dramów (tych na stoiskach BWM, Adelphi, Stacja Dram). Duży wybór Burbonów (probiwalem) i koniaków (nie degustowalem). Miłe zaskoczenie to stoisko Azerbejdżanu - fajni, komunikatywni ludzie i koniaki całkiem intersujace, wcześniej zupełnie mi nie znane.
Odpowiedz
#54
PawelWojcik napisał(a):
Sendilkelm napisał(a):2. Whisky bekonowa

a mozna cos wiecej na ten temat? niestety nie bylem, a google milczy Sad

Już FinestCask uzupełnił.
Na festiwalu dwóch panów skaczących po podłodze z butelkami owej whisky rozpływali się nad nią. Nie wiem na ile byli kompetentni, bo długo tam nie zabawiłem. Dwa zdania, które zapamiętałem to:
1. Leżakowanie 1 rok w beczce.
2. Mieszanie tego z tłuszczem zwierzęcym po zlaniu.

Dosłownie tak powiedział, a że było już mało czasu na spróbowanie faktycznie ciekawych rzeczy, więc odszedłem od stoiska i się więcej tam nie pojawiłem.
Odpowiedz
#55
cyt:
- Real bacon (in the form of rendered bacon fat) is pressure infused into our bourbon.
- In a steel canister, we add pressure to the bacon and bourbon causing the two to meld together.
- We freeze the bacon bourbon, causing the two to separate since alcohol doesn’t freeze and then we remove the solid fat.
- We filter multiple times, the last of which is a .4mm micron filter to ensure no fat sediment is in the final product.


Przemek Kopanczyk byl pierwszy:
viewtopic.php?f=19&t=1895
w rozmowie telefonicznej mowil mi jeszcze, ze probowal maturowac whisky w beczce po sledziach (serio), ale byl problem wlasnie z oddzieleniem tluszczu. powyzej jest gotowe rozwiazenie technologiczne, wiec moze na WLW 2019 jej sprobujemy.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
#56
NIe jest to żadna nowość. Barmani od dawna infuzują w tej sposób alkohole. W Panoramie w Marriotcie dawali kiedyś bardzo dobre bekonowe Old Fashioned.
ZInnejBeczki.com
Odpowiedz
#57
Pocieszny napisał(a):NIe jest to żadna nowość. Barmani od dawna infuzują w tej sposób alkohole. W Panoramie w Marriotcie dawali kiedyś bardzo dobre bekonowe Old Fashioned.

Możliwe, ja raczej pijam głównie whisky, a nie "alkohole" Smile
Odpowiedz
#58
Wątek zeszłoroczny, ale czy ktoś chętny na stworzenie grupy na ten rok?
Odpowiedz
#59
FinestCask napisał(a):Wątek zeszłoroczny, ale czy ktoś chętny na stworzenie grupy na ten rok?

Jeżeli jest chęć w narodzie to oczywiście pomożemy załatwić jakąś grupową zniżkę. Wprawdzie w tym roku planujemy wystawić się z naszymi butelkami, ale jedno nie wyklucza drugiego. Zasięgniemy informacji i wrócimy z konkretami Big Grin
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości