Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dzis na stole?
oj... to nie ta, przepraszam. mialem na mysli: https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... 011-peated
i dla scislosci: widze ze Malt Maniacs Awards dostala w 2016, a nie dwa lata temu, jak wczesniej napisalem.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
Przewagą w robieniu samplingu jest to, żeby spróbować, nie trzeba czekać na przesyłkę. Smile
Piękny dram, oj piękny! Aż żałuję, że ta druga butla się zamknęła, bo bym miał więcej na pochmurne dni.

Odpowiedz
Jak wrażenia?
Odpowiedz
bohun11 napisał(a):Jak wrażenia?

Chyba nie będę zdradzał tym, którzy muszą czekać. Generalnie warto było. Jest sherry, jest springbank, jest moc.
Odpowiedz
Tajemniczy sampel wygrzebany z samego dnia szafki :roll:
Gdybym musiał strzelać, to jakaś Clynelish o mocy ok. 50%
2,5/10

[Obrazek: 31688aab5d20.jpg]

Witam ponownie Big Grin
Odpowiedz
Witaj Snoop :-) :-)
Odpowiedz
Kurde to i ja się czegoś napije . Snoop Ty żyjesz , . I pijesz Heheheh
"coco jambo i do przodu"
Odpowiedz
morgan82 napisał(a):Kurde to i ja się czegoś napije . Snoop Ty żyjesz , . I pijesz Heheheh

Prawda? Smile
Odpowiedz
Sendilkelm napisał(a):
morgan82 napisał(a):Kurde to i ja się czegoś napije . Snoop Ty żyjesz , . I pijesz Heheheh

Prawda? Smile

A jak w tym kraju nie pić? No jak? :lol:
Odpowiedz
... a ja dziś z okazji poŚwiąt, z okazji tego, że butelki TTOW są już na miejscu, z okazji tego, że jest LigaMistrzów i jeszcze kilka innych okazji by się znalazło uczciłem to samplem:

Glenfarclasa, 40yo, 52,4% destylowanego w 1966 roku Smile
Jest pięknie!
W zapachu rooooooodzynki, takie świeżo otwarte, piękny zapach. skóra, bazylia, drewno, delikatnie czekoladowa,
Smak, wytrawna na początku, cytrusy? - raczej pomarańcze, pieprz, trochę za ostra, czekoladę też czuć - ale taka bardzo kakaowa, gorzka, śliwka, wiśnia.
Finisz długi
Dałbym jej 7,5 / 10

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/80492
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości