07-18-2017, 04:13 PM
Trzeba było pisać o pózniejszą wysyłkę, bo niektórzy właśnie na weekend wyjeżdzali i dopiero teraz im wysyłałem

Na początek stary.. ale tegoroczny Caperdonich
|
07-18-2017, 04:13 PM
Trzeba było pisać o pózniejszą wysyłkę, bo niektórzy właśnie na weekend wyjeżdzali i dopiero teraz im wysyłałem
![]()
07-18-2017, 04:14 PM
A tak przy okazji czy ktoś już próbował może coś z ostatniego samplingu.. Convalmore, Caperdonich, Ledaig, Glen Grant
![]() Podzieliłby się ktoś jakimiś swoimi uwagami, opisem z degustacji, czy warto było brać udział w samplingu .. czy czym tam chce ![]() Bo widzę iż wszystkie paczki odebrane, tylko Michała jest w paczkomacie i Tomka zwrotka z paczkomatu oczekuje w centrali zbiorczej.
07-18-2017, 04:43 PM
surykatka napisał(a):Trzeba było pisać o pózniejszą wysyłkę, bo niektórzy właśnie na weekend wyjeżdzali i dopiero teraz im wysyłałemNie przyszło mi to do głowy / nie chciałem Ci dokładać fatygi ![]()
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
07-18-2017, 04:44 PM
Whisky interesuję się na poważnie dopiero od kilku miesięcy, stąd moje zdolności do rozpoznawania wszystkich zapachów i smaków nie są jeszcze zbyt rozwinięte, ale pracuję nad tym (dużo podstawowych sampli) i za jakiś czas zdegustuję a następnie może ośmielę się na opublikowanie uwag dotyczących samplingu Ledaig.
![]()
07-18-2017, 04:54 PM
Cytat:Nie przyszło mi to do głowy / nie chciałem Ci dokładać fatygi Żaden problem tak na przyszłość ![]() Cytat:Whisky interesuję się na poważnie dopiero od kilku miesięcy, stąd moje zdolności do rozpoznawania wszystkich zapachów i smaków nie są jeszcze zbyt rozwinięte, ale pracuję nad tym (dużo podstawowych sampli) i za jakiś czas zdegustuję a następnie może ośmielę się na opublikowanie uwag dotyczących samplingu Ledaig. Pisz śmiało, na pewno nikt cię tu nie skrytykuje za twoje notatki, nawet te bardzo skromne ![]() Ciekawe jak podejdzie ci ten Ledaig, dość specyficzna whisky.. aczkolwiek to moje ulubione wcielenie destylarnii Tobermory
07-19-2017, 09:11 AM
Wczoraj przed snem sobie nalałem odrobinkę tego Glen Granta. Nie odczekałem nawet kwadransa oraz jestem trochę przytępiony infekcją, w każdym razie zapamiętałem drewno, mnóstwo drewna, zwłaszcza w zapachu
![]() Jak wyzdrowieję spróbuję porządnie!
07-20-2017, 11:50 AM
Dobra, albo muszę sobie przepracować ostatnie infekcje i związaną z nimi przerwę w piciu, albo zarówno Caperdonich jak i Glen Grant są zdominowane przez drewno, taninowe i gorzkie. Co potwierdza tezę jaką czytałem że generalnie szkockie malty w wieku 25+ są właśnie przez beczkę zdominowane, podobnie jak bourbony w wieku 10+.
07-20-2017, 08:32 PM
Przesyłka dotarła - dziękuje. Ale etykieta ledaiga trochę mokrawa
![]()
07-20-2017, 09:07 PM
tomash napisał(a):Co potwierdza tezę jaką czytałem że generalnie szkockie malty w wieku 25+ są właśnie przez beczkę zdominowane Bullshit ![]()
07-20-2017, 10:49 PM
Cytat:Przesyłka dotarła - dziękuje. Ale etykieta ledaiga trochę mokrawa Dużo brakuje?.. dokręcałem solidnie i owijałem taśmą izolacyjną. Buteleczki w paczce też starałem się dobrze zabezpieczyć. ps... za bardzo nie pogadamy, bo jestem za granicą i internet mam tutaj wyjątkowo kiepski |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|