01-21-2016, 01:09 PM
jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa?
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Glenmorangie
|
01-21-2016, 01:09 PM
jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa?
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
01-21-2016, 02:00 PM
PawelWojcik napisał(a):jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa? Raczej mocno wypalana..
01-21-2016, 02:48 PM
znaczy "karmelizowana naturalnie", wiec zgodnie z prawem moga napisac, ze niekarmelizowana, wrecz maja prawo napisac "bez dodatku karmelu".
ktos/cos wie po jakim winie te beczki? bo jesli po slodkim, to wszystko jasne...
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
01-21-2016, 03:42 PM
chcecie sampling tego niewiadomo czego?
mogę zorganizować
01-21-2016, 05:55 PM
PawelWojcik napisał(a):jakim sposobem beczka po czerwonym winie moze byc mocno torfowa? ha, ha - racja . Zmęczenie zamieniło toasted na peated....
03-15-2016, 06:44 PM
glanmorangie dornoch.probował już ktoś? nadaje się na pierwsza lepsza popijawe,czy lepej potrzymać na jakas okzje :?:
03-15-2016, 07:02 PM
Mało która Glenmorangie nadaje się do trzymania na specjalne okazje.
Tej konkretnej nie piłem, ale zapewne jest to - jak większość NASowych, rozwodnionych Glenmorangie 3-4/10. Więc otwieraj i degustuj spokojnie.
03-17-2016, 02:35 PM
Ja z Glenmorangie mam jedną taką sztukę :
https://www.whiskybase.com/whisky/5936/ ... 77-vintage Pił z forumowiczów ktoś albo zna kogoś kto próbował ?
"coco jambo i do przodu"
03-17-2016, 02:45 PM
piłbym ;-)
03-17-2016, 02:59 PM
Nie piłem, ale mój samplingometr wyczuwa nadciągające próbki
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|