05-02-2013, 08:26 AM
Pił ktoś z was może jakiegoś Arrana. Warto wydać kasę, czy lepiej zakupić coś innego?
The Arran
|
05-02-2013, 08:26 AM
Pił ktoś z was może jakiegoś Arrana. Warto wydać kasę, czy lepiej zakupić coś innego?
05-02-2013, 12:14 PM
Zawsze warto sprobowac.
![]()
Pozdrawiam Grzegorz
![]() <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
05-02-2013, 12:28 PM
ja piłem (podstawkę chyba), nie pamiętam smaku ale nie mam jej w barku więc coś nie ten teges
![]()
12-20-2013, 10:58 AM
Witam wszystkich
To mój pierwszy post Jakiś czas temu zakupiłem sobie butelkę Arran 10 w zestawie z dwoma szklaneczkami za 135 zł I tak się zastanawiam czego mogą się po niej spodziewać ? Z SM piłem tylko Caol Ila 12 kupioną w Tesco za 79 zł Czy są jakieś SM które są słodkawe i owocowe ?
12-20-2013, 02:15 PM
Witam nowego maltowicza.
Swoją drogą swietna cena za Caol Ila 12 , jeżeli była za 79, jak dawano czy może gdzieś teraz? ale nie sądzę . A Arran 1o spróbuj a się przekonasz. A jeśli szukasz czegoś słodkawych i owocowych, proponuję destylarnie: Glendronach( super), Mortlach ( super), Dalmore ( fajowa), Dailuaine, oczywiście Macallan. Poczytaj tez forum a napewno coś znajdziesz dla siebie.
"coco jambo i do przodu"
12-20-2013, 03:34 PM
Cena przeciętna, whisky przeciętna
![]() No i czy nie miało być 179zł przypadkiem przy tej Caol Ili? :mrgreen:
12-20-2013, 06:03 PM
Tam na 100% zabrakło setki z przodu
![]() Dla nowego kolegi sugestia aby zajrzał do działu z samplami, znajdziesz tam wiele ciekawych trunków w przystępnych cenach a po wypiciu 50tki albo 100tki można łatwiej podjąć decyzję o zakupie całej butelki.
12-20-2013, 06:05 PM
79 zł było
![]() Już parę ładnych miesięcy temu Ale dokładnie nie pamiętam kiedy W każdym razie stały nawet sporo czasu po tej cenie i było ich bardzo dużo A Tesco było w Łodzi na ulicy Pojezierskiej 93 W sumie SM kupuję tam i w Makro oraz w sklepie Sztuka Wina Obecnie staram się skupić na tym aby kupować te najtańsze SM mam jakieś 14 sztuk Plus dodatkowo jakieś 55 butelek zwykłej whisky w tym bourbonów Zawsze się znajdzie ktoś chętny do wypicia A towar ma tą zaletę że może stać bardzo długo Dzięki za podpowiedzi ![]()
12-20-2013, 07:31 PM
Czyli co, kolekcjonujesz butelki sm? Bo jak masz ich 14, a będziesz otwierał dopiero drugą, to rozumiem po nicku, że "nie lubisz pić" :mrgreen:
Dodatkowe 55 butelek to też ładna kolekcja. Wrzuć zdjęcie jak możesz ![]() Jeśli do picia, to nie nastawiałbym się tylko na te najtańsze, gdyż większość z nich jest dosyć do siebie podobna. Lepiej czasem zamiast 2, czy 3 tańszych za 150, kupić jedną droższą, ale ciekawszą.
12-21-2013, 10:59 AM
Pić lubię, jakbym nie lubił to może bym zbierał monety albo znaczki
![]() Butelka za 500 zł to już chyba nie na moją kieszeń ![]() Chyba że jako dobra inwestycja to wtedy co innego Myślę że w dużej mierze wysokie ceny odstraszają umysł Jeśli ktoś zarabia 15000 zł miesięcznie to może pozwolić sobie na takie zakupy I pewnie właśnie tak jest Kto ma dużo kasy ten szaleje Zwykły śmiertelnik musi się liczyć z tym że taki zakup nie przejdzie ![]() Butelka za 500 zł ? nie wiadomo czy ją pić czy sprzedać ? Zdecydowanie chyba sample są lepsze, 35,70 zł za 50ml jest do przełknięcia ![]() Natomiast jeśli ktoś jest w temacie to kupno w celu inwestycyjnym jest bardzo dobrym pomysłem Nie dość że można na tym zarobić to jeszcze można posmakować bardzo dużo różnych zawartości ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|