Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sklepowe okazje
A to z ciekawości jutro podskoczę do Lidla w Krakowie chyba że już ktoś był może ?
"coco jambo i do przodu"
Odpowiedz
w "moim" lidlu Glenlivet i Glenfiddich cały czas stoją po 119
Odpowiedz
marcin s napisał(a):no niestety u nas jak się pojawiła promocja za 109 zł i 99 zł podobno jedna osoba wyczyściła wszystkie sklepy, ceny super a do tego podobno wyczytałem gdzieś ostatnio że 12 Glenliveta ma zniknąć z oferty w zamian od nowego roku pojawi się jakiś NAS

Też tak słyszałem. Podobno ma go zastąpic Glenlivet Founders Reserve
Odpowiedz
aguerorafal napisał(a):
marcin s napisał(a):no niestety u nas jak się pojawiła promocja za 109 zł i 99 zł podobno jedna osoba wyczyściła wszystkie sklepy, ceny super a do tego podobno wyczytałem gdzieś ostatnio że 12 Glenliveta ma zniknąć z oferty w zamian od nowego roku pojawi się jakiś NAS

Też tak słyszałem. Podobno ma go zastąpic Glenlivet Founders Reserve
Tak naprawdę to już się pojawił. Z tego co obserwuję w niektórych sklepach w Łodzi przez pewien czas Glenlivet 12 i Founders Reserve stały obok siebie. Później była promocja 12, a teraz np. w Tesco pozostał już tylko Founders Reserve.
Odpowiedz
Który de facto jest droższy od 12yo Wink Ciekawa polityka, zwłaszcza że FR w mojej ocenie jest słabszą whisky od tej, którą zastąpił.
Odpowiedz
ale to było do przewidzenia
po co trzymać w beczkach produkt minimum 12 15 czy 18 lat a potem w detalu sprzedawać za 140 zł jak jest boom na rynku i trzeba korzystać, destylant poleży 3-4 lata ładnie się opakuje da się super nazwę i będzie szedł jak świeże bułeczki
koszta produkcji spadają zysk wzrasta tylko produkt który będziemy otrzymywać będzie zróżnicowany i moim zdaniem dużo gorszej jakosći
Odpowiedz
dostałem namiary na takie dwa sklepy w moim byłym województwie jednak mam do nich kawałek można zaklepać przez Internet i odebrać osobiście ale jak się okazuję wysyłają także kurierem
http://www.monopolczluchow.pl/sklep (dwa działy alkohole luksusowe i whisky)
mają bardzo fajne promocję może wybór nie powala ale ceny przystępne
w tej chwili z ciekawszych

GLENFIDDICH 125TH ANNIVERSARY EDITION 533,50 zł
GLENFIDDICH 18 232,80 zł
GLENFIDDICH CASK COLLECTION VINTAGE CASK 329,80zł
MACALLAN RUBY 450 zł
MACALLAN SIENNA 230 zł
Odpowiedz
Oba Macallany wyglądają bardzo dobrze. Raz maiłem okazję spożywać, miło wspominam. Ktoś może chętny wziąć Ruby albo Siennę "na spółę?" Big Grin

Co do Glenlivetów - wydaje mi się że to przejściowy trend. Na pewno destylarnie się dostosowały do większego popytu teraz, który i tak myślę będzie pokryty za te 5-10 lat przez Indyjskie czy Tajwańskie destylarnie tworzące sensowniejsze wypusty w 3-5 lat niż Szkocja w 10-12, dodatkowo za niższe ceny. Za 5lat+ więc pewnie wszystko wróci do normy Smile
Odpowiedz
Ja z kolei Ruby wspominam nie najlepiej. Wink
Odpowiedz
Minimalnie słabsze niż Sienna ale wciąż przyjemne. Były to jednak jedne z pierwszych SM jakie próbowałem i od X czasu próbuję już zrewidować moje wspomnienia, podobnie jak i rozszerzyć wyobrażenie o Macallanach poszukując sampla ich wersji CS. Dotychczas, bezskutecznie zakładając że nie chcę na to wydać fortuny Big Grin.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości