06-23-2015, 01:18 PM
Właśnie wróciłem z Lidla - Glenlivet 12 za 99zł.
Fiddich 12 i Aberlour 12 za 109zł.
Sklepowe okazje
|
06-23-2015, 01:18 PM
Właśnie wróciłem z Lidla - Glenlivet 12 za 99zł.
06-23-2015, 01:23 PM
K@mil napisał(a):Właśnie wróciłem z Lidla - Glenlivet 12 za 99zł. Idziemy w dobrym kierunku ![]()
"coco jambo i do przodu"
06-23-2015, 01:37 PM
morgan82 napisał(a):K@mil napisał(a):Właśnie wróciłem z Lidla - Glenlivet 12 za 99zł. Ale tylko pozornie. Dysconty i Hiper/Supermarkety oferujące coraz to niższe ceny nie dają praktycznie szans sklepom specjalistycznym. Ilości, którymi zalewają rynki, powodują, że w całym przemyśle zaczyna liczyć się (jeszcze tylko) ilość. Jakość ważniejsza jest już tylko sporadycznie. To chyba jednak zły kierunek.
06-23-2015, 08:02 PM
malthead napisał(a):To też jest półprawda. Dyskont z racji skali zakupu może wynegocjować znacznie lepszą ceną, każdy zdaje sobie z tego sprawę. Ale ma też zupełnie inną marżę niż sklepy specjalistyczne i nie wynika to tylko z wieloprofilowego asortymentu. Może te sklepy specjalistyczne, o które tak wiele osób drży, dostaną solidny impuls do poprawy konkurencyjności. Przypomina mi to bardzo sytuację z przed 15 lat, kiedy powtarzano, że supermarkety zabiją warzywniaki i zepsują rynek. Najsłabsi gracze oczywiście padli, ale nadal tradycjonaliści mogą omijać market, co więcej nie wydaje mi się, żeby ucierpiał na tym klient. Ja w każdym razie nie miałbym nic przeciwko, żeby w markecie kupować Glendronach 15 albo Ardbeg Corryvreckan w dyskontowych cenach. Swoją drogą już chyba można śmiało powiedzieć, że to internet jest tradycyjnym kanałem sprzedaży whisky.morgan82 napisał(a):K@mil napisał(a):Właśnie wróciłem z Lidla - Glenlivet 12 za 99zł.
06-24-2015, 09:03 AM
A propos sklepów internetowych - na singlemalt.pl promocje na Glendronachy (ceny bardziej konkurencyjne niż w Domu Whisky Jastrzębia Góra).
06-24-2015, 11:27 AM
awaria_maniac napisał(a):A propos sklepów internetowych - na singlemalt.pl promocje na Glendronachy (ceny bardziej konkurencyjne niż w Domu Whisky Jastrzębia Góra). pytanie retoryczne, czy jest sklep który jest droższy od domu whisky?? ja nie znam :lol:
06-24-2015, 11:31 AM
Rafcik77 napisał(a):awaria_maniac napisał(a):A propos sklepów internetowych - na singlemalt.pl promocje na Glendronachy (ceny bardziej konkurencyjne niż w Domu Whisky Jastrzębia Góra). odpowiem na pytanie retoryczne ![]()
06-24-2015, 02:01 PM
cubus napisał(a):Rafcik77 napisał(a):awaria_maniac napisał(a):A propos sklepów internetowych - na singlemalt.pl promocje na Glendronachy (ceny bardziej konkurencyjne niż w Domu Whisky Jastrzębia Góra). masz rację , nie ma co generalizować, ja jednak podczas moich poszukiwań zawsze trafiłem tak że patrząc na cene zastanawiałem o co w tym wszystkim chodzi? mam nadzieję że kiedyś rozkminie politykę cenową DW ![]()
06-24-2015, 02:10 PM
Tu nie ma co rozkminiac.
Szeroko dostepne produkty sa w miare normalnuych cenach, niektore taniej, niektore tyle samo, niektore drozej. WHisky "limitowane", "szumnie okreslane inwestycyjnie", "wyjatkowe", "pokazujace sie na aukcjach" maja ceny kilkukrtonie wyzsze niz mozna je dostac - o ile sa dostepne.
06-24-2015, 04:32 PM
Sendilkelm napisał(a):Tu nie ma co rozkminiac. Aby nie być gołosłownym ![]() Tania Karuizawa |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|