12-04-2014, 10:19 AM
Daniel napisał(a):ja też dodam, że piękne fotki. podobają mi się łezki i ładna kompozycja.Dzięki

Co dzis na stole?
|
12-04-2014, 10:19 AM
Daniel napisał(a):ja też dodam, że piękne fotki. podobają mi się łezki i ładna kompozycja.Dzięki ![]() ![]() ![]()
12-04-2014, 10:30 AM
Cubus a jak Ci smakowała ta La Santa? Pamiętam, że jak ją piłem pierwszy raz to mi bardzo podeszła, ale wtedy miałem inne punkty odniesienia
![]()
12-04-2014, 10:46 AM
cubus napisał(a):Przydałoby się jeszcze pisać. Tego jednak nie umiem, mam też problemy z nazywaniem aromatów. Póki co, czytam. Może umiejętność pisania przyjdzie z czasem. Najważniejsze to zacząć. Weź kieliszek, kartkę i pisz co Ci przyjdzie do głowy podczas degustacji. Jak Ci się jakiś zapach/smak z czymś skojarzy (może to być nawet coś dziwnego, jak pierwsze promyki słońca w lesie między drzewami, czy jakoś tak ![]() Jeden napisze: cytryna, drugi opisze ze szczegółami ciasto babci, a tak naprawdę będzie chodziło o ten sam zapach ![]() ![]()
12-04-2014, 11:24 AM
Bartek napisał(a):Cubus a jak Ci smakowała ta La Santa? Pamiętam, że jak ją piłem pierwszy raz to mi bardzo podeszła, ale wtedy miałem inne punkty odniesienia piłem ją już trzy razy po 25-50ml. cały czas z jednej butli. Pierwszy raz ![]() ![]() ![]() snoop napisał(a):Najważniejsze to zacząć. Weź kieliszek, kartkę i pisz co Ci przyjdzie do głowy podczas degustacji... Umysł ścisły... u mnie nie będzie poetycko a konkretnie ![]() ![]()
12-04-2014, 11:31 AM
Może zły dzień a może taka ta whisky jest
![]() A co do Mosstowie to masz dwa wyjścia. W zależności jak jesteś już opity . Jak nie czujesz się na siłach to poczekaj jeszcze troche , w celu przerobieniu jeszcze kilku dobrych sampelków. Ale trochę sampli masz to pic , pić i pić ![]() ![]()
"coco jambo i do przodu"
12-04-2014, 12:00 PM
morgan82 napisał(a):Może zły dzień a może taka ta whisky jest tak też zrobię. I z Lasantą poćwiczę jeszcze i z Mosstowie poczekam. Mam też kilka lepszych butli (chyba ![]() ![]() Czekają na nabycie doświadczenia (poprawcie jeśli nie powinny czekać i pić z podstawkami ![]() - Lagavulin 1997 (bottled 2013) Pedro Ximénez Cask Finish - Distillers Edition (butla na stanie) - Balblair 89 3rd release (butla na stanie) - Highland Park Leif Erikson Release (butla na stanie) - Glendronach 21 Yo Parliament (sample na stanie) - Aberlour A`bunadh batch #27 (sample niebawem) - Bunnahabhain 2003 LMDW (sample niebawem) - Mosstowie w drodze (sample niebawem)
12-04-2014, 12:20 PM
HP, Balblair i Lagę możesz testować. GD też, ale fajnie jakbyś młodsze sztuki dla porównania posączył
![]()
12-04-2014, 12:35 PM
Te dwie pozycje :
- Glendronach 21 Yo Parliament (sample na stanie) - Aberlour A`bunadh batch #27 (sample niebawem możesz zestawić sobie razem, ale fajnie by było jakbys miał coś jeszcze jakąś 12, 15 GD żeby zerknąć jak zmienia się z latami tak jak zasugerował Kamil. Potem może walnąć Laga na sam koniec. Te dwie : Bunnahabhain 2003 LMDW (sample niebawem) ( zestawić ją z inna Buna żeby jakoś wychwycić różnicę ). - Mosstowie w drodze (sample niebawem) to już troszkę pewnie inna bajka ![]()
"coco jambo i do przodu"
12-04-2014, 12:56 PM
Dzięki za wszystkie rady. Widzę, że muszę co nieco dokupić do testów by porobić zestawy. Jak już się odbije finansowo to poszukam sampli do Waszych propozycji zestawów. Dzięki!
12-05-2014, 09:50 PM
Dziś pod mecz Juve dopijam sampla Arran Millenium Cask:
http://www.whiskybase.com/whisky/45651/ ... nium-casks EDIT: Z pierwszą oceną (3.5) chyba przesadziłem. Za drugim podejściem 2.5 to max :roll: |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|