06-19-2013, 02:48 PM
Regulamin działu "Degustacja"
1. Dział służy do opisywania swoich notek z degustacji.
2. Dozwolone jest tworzenia tematów tylko i wyłącznie w postaci:
- [Notki] - jeden temat (notki tylko założyciela tematu) w którym wpisujemy nowe noty degustacyjne. Można pisać dowolną ilość notek w dowolnej ilości postów.
- [Notka opisowa] - jeden temat dla jednej notki. Warunkiem założenia takiego tematu jest dłuższy opis dla danej edycji, a nie sama notka degustacyjna
3. Można powielić krótką notkę z wątku tasiemca do oddzielnego wątku, jednak zgodnie z zachowaniem zasady dłuższego opisu dla danego wypustu.
4. Komentarze odnośnie notek są dozwolone tylko i wyłącznie w tematach o charakterze notki opisowej.
5. Notki dodajemy tylko i wyłącznie na bazie własnych doświadczeń. Nie opisujemy nut zapachowych i smakowych wypustów, których nie próbowaliśmy. Mają to być opisy naszych doznań, a nie opisy zaczerpnięte z internetu.
6. Dozwolone są 2 skale punktowe w ogólnej ocenie. Standardowa 100 punktowa oraz 10 punktowa.
7. Każda notka powinna zawierać w opisie: podstawowe dane trunku oraz opis swoich obserwacji (kolor, zapach, smak, finisz)
1. Dział służy do opisywania swoich notek z degustacji.
2. Dozwolone jest tworzenia tematów tylko i wyłącznie w postaci:
- [Notki] - jeden temat (notki tylko założyciela tematu) w którym wpisujemy nowe noty degustacyjne. Można pisać dowolną ilość notek w dowolnej ilości postów.
- [Notka opisowa] - jeden temat dla jednej notki. Warunkiem założenia takiego tematu jest dłuższy opis dla danej edycji, a nie sama notka degustacyjna
3. Można powielić krótką notkę z wątku tasiemca do oddzielnego wątku, jednak zgodnie z zachowaniem zasady dłuższego opisu dla danego wypustu.
4. Komentarze odnośnie notek są dozwolone tylko i wyłącznie w tematach o charakterze notki opisowej.
5. Notki dodajemy tylko i wyłącznie na bazie własnych doświadczeń. Nie opisujemy nut zapachowych i smakowych wypustów, których nie próbowaliśmy. Mają to być opisy naszych doznań, a nie opisy zaczerpnięte z internetu.
6. Dozwolone są 2 skale punktowe w ogólnej ocenie. Standardowa 100 punktowa oraz 10 punktowa.
7. Każda notka powinna zawierać w opisie: podstawowe dane trunku oraz opis swoich obserwacji (kolor, zapach, smak, finisz)