Liczba postów: 1,641
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):snoop napisał(a):U mnie na stole Kilkerran Work in Progress-Bourbon Wood
http://www.whiskybase.com/whisky/55183/ ... n-progress
i albo ja miałem dziś słaby dzień albo Pan W. od którego kupiłem sampla gruuubo przesadził z oceną :roll:
Usiądę do niego w tygodniu drugi raz na spokojnie i dopiero ocenię ostatecznie
Mi też on nie smakował. Ma coś w zapachu czego nie znoszę w whisky (nie potrafię określić co to za zapach).
Snoop pamiętaj, że oceny są subiektywne. Jedni lubią torfowe inni sherry i zawsze te 1-2 punkty wyżej oceniają.
Jak nasi wygrają to chyba coś grubego odpalę 
Dokładnie, z początku niby coś tam czuć: jakieś pieczone jabłko, trochę sernika a potem to już tylko oliwa, oliwa, oliwa. Po odstaniu kilkunastu minut w kieliszku to już tylko samą tłustą, mdłą oliwę czuć i nic więcej. Ja wiem, że oceny mogą się różnić ale Pan W. dał jej 90  hock: Ja daję góra 83, ale przysiądę jeszcze w tygodniu bo może dnia nie miałem albo co :roll:
Liczba postów: 1,699
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):25ml tylko miałem...
W ogólne ciekawa whisky. Pierwszy raz się z tym spotykam. Zapach fajny, takie mocno dojrzałe ananasy i banany, trochę skóry i dymu. Po czym suprise i w smaku oprócz tego co było w zapachu, sok z pokrzywy. Tak z 7 pkt. Brzmi zachęcająco
Liczba postów: 2,366
Liczba wątków: 97
Reputacja:
8
snoop napisał(a):Dokładnie, z początku niby coś tam czuć: jakieś pieczone jabłko, trochę sernika a potem to już tylko oliwa, oliwa, oliwa. Po odstaniu kilkunastu minut w kieliszku to już tylko samą tłustą, mdłą oliwę czuć i nic więcej. Ja wiem, że oceny mogą się różnić ale Pan W. dał jej 90 hock: Ja daję góra 83, ale przysiądę jeszcze w tygodniu bo może dnia nie miałem albo co :roll:
Ja dałem 2pkt (74pkt), bo mi zupełnie nie podeszła. Rostrzał między punktami czasem jest dość duży i tym się nie przejmuj. Sprawdzaj kto ocenia podobnie do Ciebie i ewentulanie próbuj to co on pił - jest szansa, że Ci też zasmakuje.
Liczba postów: 2,610
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Piliśmy obie wersje teraz w Szkocji- po bourbonie i sherry
Oceny były faktycznie przeróżne-Daniel i Grześ dali chyba około 3/10 tym kilkerankom, ja oceniłem podobnie jak Wiktor, z tym że mi bardziej pasowała wersja bourbonowa 6/10 niż sherówka 5,5/10 Pamiętam że Grześ mi nie chciał uwierzyć jak mogłem tak wysoko takie gówno ocenić, twierdził że sobie z niego jaja robię :mrgreen:
Reputacja:
0
Ja sherrówke też mam 50ml. Może ta mi bardziej posmakuje, zobaczymy :roll:
Liczba postów: 2,366
Liczba wątków: 97
Reputacja:
8
Podsumowując bardzo kontrowersyjna whisky. Gdyby Miszcz się wypowiedział to mielibyśmy konflikt rozwiązany
Reputacja:
0
Cytat:Gdyby Miszcz się wypowiedział to mielibyśmy konflikt rozwiązany 
Miszcz takich szczyn nie pija...
Reputacja:
0
Drugie podejście do Kilkerrana 10yo bourbon cask i to samo. Nudy, nudy, nudy...
Reputacja:
0
Dzisiaj na początek MOS-ki od Danieli- jeden sprowadził, a drugi rozsamplował  :
Dufftown 1984 30YO 50,8%
http://www.whiskybase.com/whisky/55394/ ... n-1984-mos
Tullibardine 1980 33YO 48,3%
http://www.whiskybase.com/whisky/55990/ ... e-1980-mos
Reputacja:
0
U surykatki jak zawsze same frykasy
P.S. trzeci link: Error 404
|