07-03-2014, 11:01 PM
I jak, kto się w końcu wybiera? Ja właśnie zarezerwowałem miejscówkę w JG i jak nic nie przeszkodzi, to jestem
Festiwal Whisky w Polsce
|
07-03-2014, 11:01 PM
I jak, kto się w końcu wybiera? Ja właśnie zarezerwowałem miejscówkę w JG i jak nic nie przeszkodzi, to jestem
07-03-2014, 11:21 PM
Ja sie wybieralem ale okazalo sie ze mam w ten wrekend wesele i .... Musze na nim byc. Kombinowalem zeby die wykrecic ale sie nie da. ::
07-03-2014, 11:29 PM
No szkoda, myślałem że jakiś mini spocik forumowy udało by się zrobić. Next time
08-11-2014, 07:11 PM
Witam serdecznie,
zgodnie z obietnicą przesyłam poniżej informacje dotyczące MASTERCLASSES. TEMATYKA ORAZ TERMINY POSZCZEGÓLNYCH MASTERCLASSES: 1. JAROSŁAW URBAN TEMAT: Blaski i cienie amerykańskiej whiskey + degustacja (Bourbon w XXI wieku; Renesans Straight Rye Whiskey; Oferta mikrodestylarni (czy tzw. white whiskey to rzeczywiście whiskey)?; Liderzy rynku (Jack Daniel’s, Jim Beam, 4 Roses); Dlaczego możemy ignorować American Blended Whiskey?) TERMINY: 22.08, godzina: 14:00 23.08, godzina: 13:30 TEMAT: Od księstwa Lichtenstein do królestwa Bhutanu, czyli Szkocja kontra reszta świata – koniec hegemonii? (Krótka podróż po krajach-producentach whisk(e)y; Podstawowe regulacje prawne; Irlandia i single pot still whiskey; Japoński fenomen; Kanada i jej wiecznie niedoceniana whisky; Paradoks whisky indyjskiej). TERMINY: 22.08, godzina: 19:30 23.08, godzina: 19:30 2. Colin Hampden-White TEMAT: Piękno single cask + degustacja. (Regularny smak dostarczany przez destylarnie daje nam niepowtarzalne przeżycia. Jest to smak znany, któremu ufamy i na którym możemy polegać. Jednak prawdziwy miłośnik whisky poszukuje czegoś więcej, czegoś co wykracza poza standard z którego słynie dana wytwórnia. Whisky rozlewana z pojedynczych beczek może być idealnym rozwiązaniem dla koneserów. Whisky Single Cask nadal będzie miała główne właściwości z których słynie wytwórnia, ale będzie także inna i bardziej ekscytująca. Podczas tych zajęć odkryjemy czar kryjący się w whisky z pojedynczych beczek i porównamy je ze standardowym produktem destylarni). TERMINY: 22.08, godzina: 15:00 23.08, godzina: 16:30 3. Rob AllansoN TEMAT: (w trakcie ustalania) + degustacja TERMINY: 22.08, godzina 16:00 23.08, godzina 12:00 4. Ian Millar TEMAT: (w trakcie ustalania) + degustacja TERMINY: 22.08, godzina 18:00 23.08, godzina 15:00 5. John Quinn TEMAT: (w trakcie ustalania) + degustacja TERMINY: 22.08, godzina 17:00 23.08, godzina 18:00 BRAKUJĄCE TEMATY ZNAJDĄ SIĘ NA STRONIE WWW.FESTIWALWHISKY.PL W ZAKŁADCE MASTERCLASSES W PRZECIĄGU 2 DNI. JUŻ TERAZ JEDNAK WIADOMO ROZKŁAD GODZINOWY JAK I TO, ŻE W NA NICH BĘDZIE RÓWNIEŻ DEGUSTACJA. Udział w Masterclass możliwy jest jedynie po zakupie pakietu wszystkich Masterclassów na dzień Koszt pakietu to 600zł/os. Każdy z uczestników otrzymuje egzemplarz Encyklopedii Whisky autorstwa Jarosława Urbana, która będzie miała swoją premierę na festiwalu własnie z dedykacją od autora. LICZBA MIEJSC JEST OGRANICZONA, O UCZESTNICTWIE DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ I PRZELANIE ZALICZKI. ABY MÓC UCZESTNICZYĆ W MASTERCLASS NALEŻY RÓWNIEŻ PRZESŁAĆ ZALICZKĘ W WYSOKOŚCI 300ZŁ/OS NA NIŻEJ WSKAZANY NR KONTA. FESTIWAL WHISKY ADRES: UL. ZYGMUNTA III 11, 84-104 JASTRZĘBIA GÓRA NR KONTA: 20 1240 5367 1111 0000 5363 3987 Z DOPISKIEM: "ZALICZKA NA MASTERCLASS" Z PODANIEM DATY (22 LUB 23 SIERPNIA). Serdecznie zapraszam i pozdrawiam Marta Krawczyk
08-11-2014, 07:22 PM
Też dostałem maila. 600zł/os trochę dużo. Trochę lipa że nie mogę sobie pojedynczo wybrać, tylko muszę iść i płacić za całość.
08-11-2014, 07:24 PM
600 zeta.... troche drogo i jeszcze trzeba na wszystko wykupić.
I wszystkich tematów jeszcze nie znają....
08-14-2014, 03:25 PM
Dzięki uprzejmości naszych Partnerów, udało nam się zmienić warunki udziału w Masterclasses. W przedsprzedaży istnieje możliwość zakupu pakietu dziennego Masterclasses. Koszt pakietu całodniowego (6 paneli) to teraz tylko 300zł (każda z osób, która wykupi Masterclasses w pakiecie całodniowym otrzymuje w prezencie Encyklopedię Whisky Jarosława Urbana, która premierę będzie miała właśnie na festiwalu) – Ilość pakietów jest ograniczona.
Dostępna będzie również pula zaproszeń na poszczególne Masterclasses 22.08 i 23.08 od momentu otwarcia festiwalu (10:00 w recepcji festiwalu). Warunkami uczestnictwa w poszczególnych Masterclasses będzie: - Ian Miller – zakup na festiwalu butelki Glenfiddich 12yo - Rob Allanson – zakup na festiwalu butelki Grant’s 12yo - John Quinn – zakup na festiwalu butelki Tullamore DEW Phoenix - Jarosław Urban – zakup na festiwalu Encyklopedii Whisky - Colin Hampden-White – zakup rocznej prenumeraty Magazynu WHISKY. Zmiękli ?
08-14-2014, 03:27 PM
Nikt nie wykupił
08-14-2014, 03:42 PM
Ceny nadal dziwne... zwłaszcza jak na ilość informacji jakie przekazują na temat tych "master klasów"
Zamiast zachęcić jak największą grupę osób do udziału w pierwszym festiwalu to za wszelką cenę chcą jedynie na tym zarobić. Marketingowo jakaś porażka, mnie nie przekonali do wyprawy.
08-14-2014, 03:46 PM
A mnie wręcz odeszła ochota tam jechać chociaż mam niedaleko. Zobaczymy....
I jeszcze zakup kiepskich whisky (zapewne w cenach DW), żeby wejść na MC. Brak słów..... |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|