Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
J.A. Baczewski Whisky
W pełni się zgadzam z tekstem powyżej
Pawle . Ja wypowiedziałem swoje zdanie i nikogo nie obraziłem więc moderator nie musi mnie cezurować i przyprowadzić do porządku . Póki co forum to nie telewizja publiczna i na razie wolno się wypowiadać swobodnie ( chyba ? ). A za Twoją wiedzę i doświadczenie szacun .
Z mojej strony ostatni wpis .
Pozdrowienia dla wszystkich .
Cytat:Z mojej strony ostatni wpis

.. z mojej też Adamie Wink

Choć widzę iż dyskusja w necie wrze.. polecam ostatni wpis ze strony:
http://bestofwhisky.pl/forum/viewtopic. ... 9754#29754
@konio23
nie mialem na mysli moderowania Twojego posta, tylko decydowanie o tematyce forum. takie dyskusje (kiepskie podstawki, blendy, burbony) zawsze tu przechodzily bez problemu.

BDW: na jakim forum dzis wypada o blendach czy Mackmyra-ch pogadac?

surykatka napisał(a):Choć widzę iż dyskusja w necie wrze.. polecam ostatni wpis ze strony:
kolejna laurka dla Milera od BOW Smile

"Dlaczego wszystko, co sprawia nam radość, wszystko, czemu przypisujemy urok piękna, wszystko, co odziewamy w szatę ideału, kończy się czymś brudnym, głupim, nędznym lub śmierdzącym, dlaczego nietrwałość jest cechą absolutu, a wzniosłość i triumf nie są jego finałem? Miłość kona w znudzeniu, upodleniu lub zazdrości, dobroć w spektakularnych filantropiach, książka w składzie makulatury, poezja w ocenach szkolnych belfrów, konie wyścigowe w jatkach rzeźników, demokracja w tłumie, wolność w ZOO, sława w megalomanii, wiedza w pysze, cacka na śmietniku."
Waldemar Łysiak - Konkwista.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Pawle ja też mam swoje zdanie w pewnych kwestiach i jest ono zbieżne z twoim.. ale odbiegam od tematu wątku z tego forum Wink

A jak chodzi o temat o którym tu dywagujemy obecnie to tak jak napisałem warto by było dołożyć po prostu takie dodatkowe działy dla blendów, whisky z różnych zakątków Świata, itd.. i tam by sobie gawędził kto by chciał.
surykatka napisał(a):Pawle ja też mam swoje zdanie w pewnych kwestiach i jest ono zbieżne z twoim.. ale odbiegam od tematu wątku z tego forum Wink

A jak chodzi o temat o którym tu dywagujemy obecnie to tak jak napisałem warto by było dołożyć po prostu takie dodatkowe działy dla blendów, whisky z różnych zakątków Świata, itd.. i tam by sobie gawędził kto by chciał.

Nie wiem czy to by coś zmieniło... A przynajmniej w kwestii akurat powyższego offtopu. Gdyby był dział o blendach, i tak offtopic na temat Baczewskiego w dziale sample by powstal Smile
Natomiast porozmawiać o blendach można w dziale Whisky, czy jest do tego potrzebny poddział? Ja nie jestem zwolennikieem tworzenia nie waidomo ile działów w tak wąskiej tematyce. Prędzej widziałbym w dziale whiksy wątek o blendach, i chyba na jednym wątku by wystarczyło, bo co w takim dziale miałoby się znajdować i ile byłoby tam rozmów i wątków. Stworzyć dział po to, by w środku były 2 wątki? Moim zdaniem mija się z celem.

PS
Nie zawsze się udzielam, ale czytam wszystko Smile Co do literki.
za OT to ja przepraszam, bo sie troche przylozylem...
na BOW jest np. taki dzial "whisky dla poczatkujacych", gdzie czesto pisywalem. tam tez mozna sprzedawac i samplowac takie wynalazki, jak od Baczewskiego. oczywiscie nie bez krytyki, ale to juz bardzo fajny urok tamtego forum Wink
PawelWojcik napisał(a):ostatnio mialem w kieliszku i probowce kilkanascie whisky z Czech, Szwecji i Francji. cos okropnego, ale wielu rzeczy sie dowiedzialem i do wielu wnioskow doszedlem.
Jestem bardzo ciekaw tych wniosków, serio. Zwłaszcza że osobiście z whisky europejskimi mam póki co doświadczenia pozytywne (czeski Gold Cock, szwedzka Mackmyra, niemiecka Blaue Maus) albo co najmniej przyzwoite (francuska P&M z Korsyki). Chociaż oczywiście jak zobaczyłem belgijską sowę, trzyletniego single malta za 50 euro, to postanowiłem aż tak nie ryzykować Wink I generalnie fajnie by było wiedzieć czego unikać. Bo że Penderyn nie jest wart swojej ceny to chyba każdy już wie.
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
surykatka napisał(a):Choć widzę iż dyskusja w necie wrze.. polecam ostatni wpis ze strony:
Po raz pierwszy w życiu trafiłem na to forum. Przeczytałem cały wątek. Czy jeśli naszła mnie ochota na wzięcie udziału w degustacji porównawczej Shustova z francuskimi koniakami (choć na brandy znam się jeszcze mniej niż na whisky -- trochę ogarniam calvadosy i to właściwie tyle) to znaczy że coś robię źle?
Big Grin Big Grin Big Grin
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
@tomash
Shustov zostal zamieciony pod wywan, a ze wszystkimi whisky, ktore wymieniles mam tylko doswiadczenia negatywne Wink
wiecej na PM, albo otworz nowy watek, bo juz straszny smietnik tu zrobilismy.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości