03-23-2017, 12:16 PM
W pełni się zgadzam z tekstem powyżej
J.A. Baczewski Whisky
|
03-23-2017, 12:16 PM
W pełni się zgadzam z tekstem powyżej
03-23-2017, 12:21 PM
Pawle . Ja wypowiedziałem swoje zdanie i nikogo nie obraziłem więc moderator nie musi mnie cezurować i przyprowadzić do porządku . Póki co forum to nie telewizja publiczna i na razie wolno się wypowiadać swobodnie ( chyba ? ). A za Twoją wiedzę i doświadczenie szacun .
Z mojej strony ostatni wpis . Pozdrowienia dla wszystkich .
03-23-2017, 12:32 PM
Cytat:Z mojej strony ostatni wpis .. z mojej też Adamie Choć widzę iż dyskusja w necie wrze.. polecam ostatni wpis ze strony: http://bestofwhisky.pl/forum/viewtopic. ... 9754#29754
03-23-2017, 01:30 PM
@konio23
nie mialem na mysli moderowania Twojego posta, tylko decydowanie o tematyce forum. takie dyskusje (kiepskie podstawki, blendy, burbony) zawsze tu przechodzily bez problemu. BDW: na jakim forum dzis wypada o blendach czy Mackmyra-ch pogadac? surykatka napisał(a):Choć widzę iż dyskusja w necie wrze.. polecam ostatni wpis ze strony:kolejna laurka dla Milera od BOW "Dlaczego wszystko, co sprawia nam radość, wszystko, czemu przypisujemy urok piękna, wszystko, co odziewamy w szatę ideału, kończy się czymś brudnym, głupim, nędznym lub śmierdzącym, dlaczego nietrwałość jest cechą absolutu, a wzniosłość i triumf nie są jego finałem? Miłość kona w znudzeniu, upodleniu lub zazdrości, dobroć w spektakularnych filantropiach, książka w składzie makulatury, poezja w ocenach szkolnych belfrów, konie wyścigowe w jatkach rzeźników, demokracja w tłumie, wolność w ZOO, sława w megalomanii, wiedza w pysze, cacka na śmietniku." Waldemar Łysiak - Konkwista.
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
03-23-2017, 02:24 PM
Pawle ja też mam swoje zdanie w pewnych kwestiach i jest ono zbieżne z twoim.. ale odbiegam od tematu wątku z tego forum
A jak chodzi o temat o którym tu dywagujemy obecnie to tak jak napisałem warto by było dołożyć po prostu takie dodatkowe działy dla blendów, whisky z różnych zakątków Świata, itd.. i tam by sobie gawędził kto by chciał.
03-23-2017, 02:40 PM
surykatka napisał(a):Pawle ja też mam swoje zdanie w pewnych kwestiach i jest ono zbieżne z twoim.. ale odbiegam od tematu wątku z tego forum Nie wiem czy to by coś zmieniło... A przynajmniej w kwestii akurat powyższego offtopu. Gdyby był dział o blendach, i tak offtopic na temat Baczewskiego w dziale sample by powstal Natomiast porozmawiać o blendach można w dziale Whisky, czy jest do tego potrzebny poddział? Ja nie jestem zwolennikieem tworzenia nie waidomo ile działów w tak wąskiej tematyce. Prędzej widziałbym w dziale whiksy wątek o blendach, i chyba na jednym wątku by wystarczyło, bo co w takim dziale miałoby się znajdować i ile byłoby tam rozmów i wątków. Stworzyć dział po to, by w środku były 2 wątki? Moim zdaniem mija się z celem. PS Nie zawsze się udzielam, ale czytam wszystko Co do literki.
03-23-2017, 02:45 PM
za OT to ja przepraszam, bo sie troche przylozylem...
na BOW jest np. taki dzial "whisky dla poczatkujacych", gdzie czesto pisywalem. tam tez mozna sprzedawac i samplowac takie wynalazki, jak od Baczewskiego. oczywiscie nie bez krytyki, ale to juz bardzo fajny urok tamtego forum
03-23-2017, 03:16 PM
PawelWojcik napisał(a):ostatnio mialem w kieliszku i probowce kilkanascie whisky z Czech, Szwecji i Francji. cos okropnego, ale wielu rzeczy sie dowiedzialem i do wielu wnioskow doszedlem.Jestem bardzo ciekaw tych wniosków, serio. Zwłaszcza że osobiście z whisky europejskimi mam póki co doświadczenia pozytywne (czeski Gold Cock, szwedzka Mackmyra, niemiecka Blaue Maus) albo co najmniej przyzwoite (francuska P&M z Korsyki). Chociaż oczywiście jak zobaczyłem belgijską sowę, trzyletniego single malta za 50 euro, to postanowiłem aż tak nie ryzykować I generalnie fajnie by było wiedzieć czego unikać. Bo że Penderyn nie jest wart swojej ceny to chyba każdy już wie.
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
03-23-2017, 05:46 PM
surykatka napisał(a):Choć widzę iż dyskusja w necie wrze.. polecam ostatni wpis ze strony:Po raz pierwszy w życiu trafiłem na to forum. Przeczytałem cały wątek. Czy jeśli naszła mnie ochota na wzięcie udziału w degustacji porównawczej Shustova z francuskimi koniakami (choć na brandy znam się jeszcze mniej niż na whisky -- trochę ogarniam calvadosy i to właściwie tyle) to znaczy że coś robię źle?
http://rudeduchy.pl/ - kolejny blog o whisky
03-23-2017, 08:52 PM
@tomash
Shustov zostal zamieciony pod wywan, a ze wszystkimi whisky, ktore wymieniles mam tylko doswiadczenia negatywne wiecej na PM, albo otworz nowy watek, bo juz straszny smietnik tu zrobilismy.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|