03-23-2015, 04:25 PM
surykatka napisał(a):A my tu gadu, gadu.. a ja właśnie Lidlowy test browarków na żywym organizmie przeprowadzam
jakieś dysfunkcje?
Jakie piwa polecacie?
|
03-23-2015, 04:25 PM
surykatka napisał(a):A my tu gadu, gadu.. a ja właśnie Lidlowy test browarków na żywym organizmie przeprowadzam jakieś dysfunkcje?
03-23-2015, 04:49 PM
Cytat:jakieś dysfunkcje? jestem na półmetku testu, więc pewnie niedługo i dysfunkcje się pojawią zważywszy na procentowość testowanych piwek :mrgreen:
03-23-2015, 06:04 PM
na pomorzu kompletna bieda Corsendonk i Petrusy zaraz na wejściu na sklep. Pełno tego stoi ale nic poza tym.
Spróbuję jeszcze jutro.
03-23-2015, 06:11 PM
W Płocku dowieźli resztę piwek z oferty 8-)
03-23-2015, 06:45 PM
Lajtowe notki, takie moje przemyślenia, proszę pamiętać iż są to tylko moje wypociny.. bez fachowej wiedzy, słownictwa.. itd.
Całego belgijskiego zasobu dziś nie spróbuję.. rano niestety trzeba iść do pracy ![]() Corsendonk Summum Goud 8 Blond 6/10 Pianka- duża, biała, średniotkana, oddaje dużo gazu, stosunkowo nietrwała, pozostaje spory krążek Barwa- bursztynowa Zapach- dominują drożdze, kolendra Smak- nuty drożdżowe, minimalnie słodkawe, wyczuwalne korzenne przyprawy, kolendra, wyczuwalne spore ilość gazu, ale zupełnie to nie przeszkadza Uwagi: piwo górnej fermentacji, Dark Ale, alc. 7,8%vol. Petrus Blond 5/10 Pianka- mniej niż średnia, szybko znika, miamlanie oblepiając brzegi pokalu Barwa- Jasnozłota Zapach- ciekawy, intrygujący zapach Smak- delikatny, wyczuwalna owocowość, chmiel, goryczka, wychodzą stopniowo drożdze Uwagi: górna fermentacja, Alc.6,6%vol. Petrus Dubbel Bruin 7/10 Pianka- niewielka, momentalnie znika Smak- karmel, espresso, słodycz, czekolada deserowa Barwa- rubinowo-bursztynowa Uwagi: górna fermentacja, alc.6,5% Gauloise amber 6/10 Barwa- mętne, bursztynowe Pianka-najobfitsza z trójki Gauloise, kremowa, średnio trwała Zapach- subtelny, bardzo przyjemny, kwiatowo-owocowe nuty Smak-owocowe nuty, słodyczy Uwagi: najciekawsze z trójki, ale generalnie wszystkie poniżej poziomu belgiskich piw, refermentujące, 5,5% alc., 5st.C Piraat Triple Hop 8/10 pianka- niewielka, średnio-grubo tkana, szybko znika, zostaje spory i bardzo trwały krążek Smak- gęste, intensywne, lekka owocowa kwaskowość, na tyle języka goryczkowość, chmielenie, alkohol wyczuwalny bardzo wyraznie Zapach- dominują chmiele, wychodzi udział ryżu Barwa- pomarańczowa, mętne Uwagi: alc. 10,5%vol., 8st.C, bardzo fajne piwko dla wielbicieli mocnych doznań Corsendonk Pater Dubbel 0,33l 4/10 Pianka- potężna, kremowa, trwała, zostaje bardzo gruby kożuch Zapach- nic specjalnego się nie wyczuwa Barwa- brunatna, ciemna, nieprzejrzyste Smak- syropowatość, ciemne owoce, kakao Uwagi: to piwo w butelce 0,75l jest rewelacyjne 10/10.. pamięć mnie na pewno nie myli.. nie wiem co tu jest nie tak? .. ta wersja jest kompletnie nijaka, gdzie te maliny w zapachu prosto z krzaka obecne we wcześniej mi znanej wersji.. to piwo jest na granicy pijalności.. cóż począć ![]() Gulden Draak 9/10 Pianka- średnia, średnio-grubo tkana, intensywnie oddaje bąbelki gazu, trwała, z potężnym kożuchem czapą, która z czasem opada ale do końca pozostaje gruby kożuszek, beżowa Barwa- czerwona Zapach- nuty alkoholowe, ciemne owoce, czerwone porzeczki, truskawki Smak- słodycz, intensywne nuty alkoholowe, konfitura z truskawek, porzeczki czerwone, czuć potężną moc Uwagi: piwo dla niegrzecznych chłopczyków ![]()
03-23-2015, 07:16 PM
Ja na razie otworzyłem Piraata...oj czuć te 10,5%
![]()
03-23-2015, 07:56 PM
Poprawiłem Gulden Drakiem i powiem szczerze że niby dwa małe (0.33) ale zdradliwe :?
03-23-2015, 08:07 PM
a zapomniałem
![]() Leute Bokbier 6,5/10 Pianka- obfita,gęsta,kremowa Barwa- rubinowa zapach- standardowe nuty dla tego gatunku smak- typowy kozlak, aczkolwiek bardziej wytrawny niż tradycja nakazuje uwagi: 7,5% alc. notka krótka.. bo i stan nieważkości się zbliża dużymi krokami ![]() Cytat:Poprawiłem Gulden Drakiem i powiem szczerze że niby dwa małe (0.33) ale zdradliwe :? a uprzedzałem żeby na moc uważać ![]()
03-23-2015, 09:38 PM
surykatka napisał(a):Cytat:Poprawiłem Gulden Drakiem i powiem szczerze że niby dwa małe (0.33) ale zdradliwe :? A kto by tam pijanego słuchał :roll: ![]() Niech moc będzie z nami ![]()
03-23-2015, 09:52 PM
Mieliście rację z tym Gulden Draakiem
![]() Jak jeszcze jutro będą to biorę parę czteropaków :lol: |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|