01-14-2015, 12:06 PM
Tomek napisał(a):Czy wy pijecie właściwego Miltonduffa? Dla mnie ten jest świetny.
Hm, tak świetny jak Bowmore Devil's Cask - Release II

Co dzis na stole?
|
01-14-2015, 12:06 PM
Tomek napisał(a):Czy wy pijecie właściwego Miltonduffa? Dla mnie ten jest świetny. Hm, tak świetny jak Bowmore Devil's Cask - Release II ![]()
01-14-2015, 01:29 PM
Sendilkelm napisał(a):Tomek napisał(a):Czy wy pijecie właściwego Miltonduffa? Dla mnie ten jest świetny. Whisky na 6 jest dla mnie bardzo dobra - do tego w festiwalowej cenie. I jest na pewno lepszy niż ten od Miltona od DT i kwaśnego BN jeśli mamy jakoś porównywać oceny ![]()
01-14-2015, 02:45 PM
Chodzi o to, że dokładnie tak samo oceniłeś Bowmore Devils caska, wiec uwazasz, ze jest tez swietny ?
![]()
01-14-2015, 02:53 PM
Uważam, że za pierwotną cenę, jest to bardzo dobra whisky z Islay po sherry.
Może "świetna" przy tym Miltonduffie to za dużo powiedziane, ale na pewno bardzo dobra. Obie są dla mnie na 6 punktów. I na tle pozostałych butelek z festiwalu obie się wyróżniały. Dzisiaj postaram się przetestować słynną Bunnę.
01-16-2015, 11:04 PM
U mnie dzisiaj famous grouse 12 yo gold reserve - w końcu postanowiłem się go "pozbyć"...
01-16-2015, 11:29 PM
Oj Panowie i Panie. To ja tylko publicznie chciałem podziękować Milady i Menranowi za to co dziś na stole postawili. Takie grubasy, jeden na 9, że aż sie trochę zawstydziłam z moimi cieniasami.
![]() Glen Garioch 40 yo z festiwalu na whiskyshow - na mocne 9. P.s. Gdyby kogoś z Was zapraszali to POLECAM. chociaż my juz wszystko i. Wyżłopaliśmy bezwstydnie. P.s w dwa dni przyszło nam sie zmierzyć z glenfarclasem 43 yo, Dalmorem 1981 (rewelka), Taliskerze 30 yo, nowym Balvenie Tun, Karuizawa, Glen Garrioch oraz Hanyu. O Cienisach pisać nie będę. P.s. Ponieważ ja padam na pysk po podróży Droga Milady i Drogi Menranie to na Was spoczywa obowiązek napisania kilka słów relacji na forum ![]()
01-16-2015, 11:32 PM
To ja chyba zamiast lecieć do nich z podręcznym to muszę chyba cargo nadać z jakimiś wypasami
![]()
01-17-2015, 12:19 AM
Grubo widzę
![]() ![]()
01-17-2015, 01:42 AM
No bez przesady proszę Danielu , Ten GlenGarioch 40YO TWE i Karu 33 TWE to były tylko śladowe ilości . GlenGarioch na szybko oceniony przeze mnie na 8 (jeszcze na TWEWS )
faktycznie zasługuje na 9 . Karu oceniliśmy na mocne 7 ale jej jeszcze nie ma na rynku wiec ciężko będzie na razie zweryfikować nasza ocenę. Ale Grzegorz z Danielem nie zostali w tyle i zaprosili nas na Hanyu butelkowanej tylko dla restauracji ROKA i nie dostępnej na rynku (jeszcze raz dziękujemy ) Nie wymieniając licznych rarytasów co przywieźli ze sobą ( własnie sączę Glenglassaugh 39YO ![]() ![]() ![]() Na szczególna uwagę zasługuje jeszcze Dalmore 1981 dla mnie 7,5 i godny polecenia .
Pozdrawiam Grzegorz
![]() <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m -->
01-17-2015, 11:56 AM
Widać bardzo fajne spotkanie mieliście
![]() ![]()
"coco jambo i do przodu"
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|