Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Douglas Laing: Old Particular + Old Malt Cask
Nr. 2 poproszę 50 ml.
Sampla dorzuć do przesyłki dla wncvirus.

Dzięki
Odpowiedz
tak na oko popyt przekroczyl juz podaz dwukrotnie Wink
za tanio bylo!
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
PawelWojcik napisał(a):tak na oko popyt przekroczyl juz podaz dwukrotnie Wink
za tanio bylo!

Wiedziałem że miałem zostawić buteleleczki w cenie 22zł :lol: :lol: Wink .

Planowałem zostawić sobie z każdej buteleczki minimum 100ml, ale chętnych znalazło się więcej niż się spodziwałem więc zostawię sobie z każdej buteleczki po 50ml. Kolegę k_udel wpisałem na komplet po 50ml ale Miltonduffa może nie starczyć (z butelki trochę już ubyło). Kolega malthead niestety nie załapał się już na sampelka.
Odpowiedz
aguerorafal napisał(a):
za tanio bylo!

Wiedziałem że miałem zostawić buteleleczki w cenie 22zł :lol: :lol: Wink .

Planowałem zostawić sobie z każdej buteleczki minimum 100ml, ale chętnych znalazło się więcej niż się spodziwałem więc zostawię sobie z każdej buteleczki po 50ml. Kolegę k_udel wpisałem na komplet po 50ml ale Miltonduffa może nie starczyć (z butelki trochę już ubyło). Kolega malthead niestety nie załapał się już na sampelka.

Jak widać tak duże zapotrzebowanie to trzeba wobec tego następny sampling zrobić Smile
Odpowiedz
malthead zglos sie na priv jak chcesz pół zawartosci
Odpowiedz
Kolego aguerorafal powodzenie samplingu w dużej mierze zależy od wodzireja, masz wyczucie, każda zabawa z twoimi samplami wyłaniała choć jednego ,,dewianta'' coś co mnie absolutnie zaskakiwało, może ja inaczej patrzę na alkohol, bo się nie znam, albo może znam inaczej, szukam takiej nutki dekadencji, czegoś co przychodzi znienacka i zaskakuje pozytywnie, oczywiści nie mówię tu o finiszowaniu po śledziach, ogórkach i maślance, wszystko zgodnie ze sztuką. Niestety powoli zaczynam zamykać się na inne alkohole i np ostatnie rumy nie byłem w stanie dokończyć, a było nas dwóch, dwa ostatnie odstawiłem by wysłać koledze, a sam otworzyłem szufladę z samplami SM, bo spotkanie dopiero się rozkręcało, a po kolejne otwartej buteleczce straciłem nadzieję na coś przyjemnie ciekawego, smakowo nic mi nie podeszło, jedna próbka miała tylko fajny nos w porównaniu do pozostałych.
Odpowiedz
trzymajtusię i napisał(a):...powoli zaczynam zamykać się na inne alkohole...
oczywiscie co kto lubi, ale to ze tradycyjni Francuzi nienawidzacy Anglikow pija wiecej whisky niz innych mocnych trunkow razem wzietych (swoich cognacow, brandy, armaniakow, calvadosow) o czyms chyba swiadczy Wink
życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską whisky
Odpowiedz
wncvirus napisał(a):Jak widać tak duże zapotrzebowanie to trzeba wobec tego następny sampling zrobić Smile

Panowie fajnie że na tym forum niemal wszyscy biorą sampelki minimum 50ml i przeważnie cały zestaw. Bardzo to ułatwia rozliczenie, rozlewanie butelek i pakowanie. Mimo to taki sampling jest niezwykle czasochłonny i na dzień dzisiejszy nie dam rady rozlać więcej butelek. [/quote]
Odpowiedz
trzymajtusię i napisał(a):Kolego aguerorafal powodzenie samplingu w dużej mierze zależy od wodzireja, masz wyczucie, każda zabawa z twoimi samplami wyłaniała choć jednego ,,dewianta'' coś co mnie absolutnie zaskakiwało, może ja inaczej patrzę na alkohol, bo się nie znam, albo może znam inaczej, szukam takiej nutki dekadencji, czegoś co przychodzi znienacka i zaskakuje pozytywnie, oczywiści nie mówię tu o finiszowaniu po śledziach, ogórkach i maślance, wszystko zgodnie ze sztuką. Niestety powoli zaczynam zamykać się na inne alkohole i np ostatnie rumy nie byłem w stanie dokończyć, a było nas dwóch, dwa ostatnie odstawiłem by wysłać koledze, a sam otworzyłem szufladę z samplami SM, bo spotkanie dopiero się rozkręcało, a po kolejne otwartej buteleczce straciłem nadzieję na coś przyjemnie ciekawego, smakowo nic mi nie podeszło, jedna próbka miała tylko fajny nos w porównaniu do pozostałych.

Kolego trzymajtusię i z tego samplingu miałem już okazję zdegustować Miltonduffa i myślę że i tym razem nie będziesz zawiedziony Wink
Odpowiedz
aguerorafal napisał(a):
za tanio bylo!

Kolegę k_udel wpisałem na komplet po 50ml ale Miltonduffa może nie starczyć (z butelki trochę już ubyło).
To może chociaż na 25ml się załapię ??? Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości