10-11-2014, 12:09 AM
U mnie dziś dalmore 12yo. Rozczarowałem się. Chyba pójdę po colę...
Co dzis na stole?
|
10-11-2014, 12:09 AM
U mnie dziś dalmore 12yo. Rozczarowałem się. Chyba pójdę po colę...
10-11-2014, 12:27 AM
ron napisał(a):U mnie dziś dalmore 12yo. Rozczarowałem się. Chyba pójdę po colę... To co ja mam przynieść , cola to za mało hehehe
"coco jambo i do przodu"
10-11-2014, 11:12 PM
Na stole dziś właśnie Ardbeg Auri - otwieram świeżą butelczynę. Już dziś były 2 Ardbegi i kilka innych rzeczy. A o Auri daję znać, bo na pewno pamiętacie, że sampla, którego miałem, oceniłem bardzo wysoko bo na 7. Czas prawdy nadchodzi. Dam, znać czy z butelki wyjdzie to samo i taka sama ocena.
![]()
10-11-2014, 11:15 PM
Czekamy Danielu na twoją ocenę... myślę, że przy poprzednim podejściu miałeś pomroczność jasną... dziś już tylko ci grozi choroba filipińska :twisted:
10-11-2014, 11:31 PM
Dla mnie to zajebista rzecz na mocne 6. Tak opuściłem punkt w dół. I tylko tyle. Przed chwilą na stole był rocznik 1973 od sestante w casku i Amazing Cask od MoS'a (wiem Bartoszku, dałeś 9). Dla mnie Auri nie odstaje. Może trochę od Amazing Cask. Ale może lubię tę destylarnię i dlatego ją doceniam? Chociaż szczerze, to mógłbym siedzieć przy niej i przy tym dramie długo ... ale idę grzrbać w samplach w poszukiwaniu Ardbegów, bo się wkur... . Dam znać :twisted:
Poszedłem w poszukiwaniu dobrego i złego Ardbega, bo się wkurzyłem, że wszystko oceniam podobnie. Ale na szczęście tak nie jest. Niestety gdzieś zgubiłem Ardbega z ostatniego xmas, który dostawał oceny 9 i 10. Znalazłem takiego ocenianego na 9, a przeze mnie na 8. I faktycznie dla mnie różnica jest. To ten: http://www.whiskybase.com/whisky/5587/ardbeg-1975-dl A teraz słaby ardbeg Ardbog. Poszedł do zlewu. Ze względu na zapach i finish 3/10 bo chociaż finish całkiem, całkiem, ale pić się nie da. Kończę dzień, zes zczęśliwą myślą, że jednak nie oceniam wszystkiego tak samo. na 6 ![]()
10-11-2014, 11:58 PM
Będę w listopadzie to ci pomogę z tymi ocenami i degustacją,więc się nie martw
![]()
10-12-2014, 12:04 AM
surykatka napisał(a):Będę w listopadzie to ci pomogę z tymi ocenami i degustacją,więc się nie martw Właśnie, właśnie. Oceny jednak są subiektywne ... ale boję się, że jak napijesz się dobrych Ardbegów to Ci skali nie starczy ![]()
10-12-2014, 08:40 AM
Cytat:ale boję się, że jak napijesz się dobrych Ardbegów to Ci skali nie starczy Też się tego obawiam :twisted: Cytat:I dlaczego 70-te? Wiem niby kultowe, ale pamiętaj 67 po prawdziwej dark sherry czeka. (a nie tam pitu pitu dark sherry, że co druga to dark sherry i to first fill )To tak prowokacyjnie napisałem z tymi latami 70-tymi... bo wiem, że w czeluściach twoich magazynów z samplami na pewno spoczywają inne diabelnie pyszne ardbegi, ale trzymam cię za słowo... nawet gdybyś zostawił opary w buteleczce tego ardbega 67 po dark sherry, to niech czekają do listopada na mnie ![]()
10-12-2014, 11:20 AM
Daniel napisał(a):A teraz słaby ardbeg Ardbog. Poszedł do zlewu. Ze względu na zapach i finish 3/10 bo chociaż finish całkiem, całkiem, ale pić się nie da.Widzisz Danielu jednak subiektywność ocen wśród pijących whisky jest wielka ![]() ![]() Oczywiście nie porównuje nic do starych wypustów których niestety nie posiadam . Ciekawy tez jestem tej Supernowej , niestety stoisko Ardbega na TWE WS to porażka. Liczyłem na to ze tam spróbuję jednak dysponowali tylko pusta butelka którą zainteresowanym dawali do wąchania :lol: (żenujące ) A jak zwykle polewali 10YO , Corryvreckan i Uigeadail ilościowo mieli jedno z najgorzej zaopatrzonych stoisk .
Pozdrawiam Grzegorz
![]() <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ">http://www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ</a><!-- m --> |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|